Ordonanţă modificare Coduri penale. Toader: Nu dau răspuns la probleme ipotetice

Tudorel Toader spune că nu a fost consultat cu privire la o eventuală ordonanţă pentru modificarea Codurilor penale.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat luni că nu a fost consultat cu privire la o eventuală ordonanţă de urgenţă prin care ar urma să fie modificate Codurile penale.

"De patru zile, cinci zile nu sunt în Bucureşti. Nu a făcut nimeni cu mine o astfel de dezbatere. Dacă voi fi solicitat, atunci voi răspunde şi fiţi de acord ca să nu dau răspuns la probleme ipotetice", a declarat Tudorel Toader, luni, la sediul Ministerului Justiţiei.

Sâmbătă, la Suceava, ministrul a evitat să se pronunţe privind o eventuală susţinere din partea sa a angajării răspunderii Guvernului sau a unor ordonanţe de urgenţă pentru modificarea Codurilor penale, în contextul declaraţiilor făcute, vineri seară, de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, referitor la faptul că procedurile parlamentare sunt greoaie, demersurile coaliţiei majoritare sunt blocate prin contestări, iar maniera adoptată de a avea dezbatere în Parlament a fost una greşită.

Deciziile Curţii Constituţionale

Totodată, Tudorel Toader a afirmat că zeci de articole au fost declarate neconstituţionale atunci când Codurile penale au fost adoptate prin angajarea răspunderii Guvernului sau au fost modificate prin ordonanţe de urgenţă.

El a reamintit că, pe 18 august 2017, Guvernul a aprobat proiectul de lege emis de Ministerul Justiţiei pentru modificarea Codului penal şi a celui de procedură penală în limitele punerii în aplicare a celor două Coduri cu deciziile Curţii Constituţionale şi transpunerii a două directive europene, o directivă privind confiscarea extinsă şi o alta privind prezumţia de nevinovăţie.

Vezi şi: Tudorel Toader, declaraţie surpriză despre adoptarea Codurilor Penale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel