Orban, victorie zdrobitoare. Cristea: Nu vă așteptați la așa ceva

Andi Cristea
Andi Cristea

Vicepreședintele Comisiei pentru politică externă, eurodeputatul Andi Cristea, a reacționat după alegerile din Ucraina.

"Victoria clară a lui Viktor Orban îi dă un bonus de putere la Bruxelles prin legitimitatea electorală proaspăt redobândita acasă. Dincolo de retorica sa îndrăzneață însă, nu vă așteptați la schimbări radicale în UE sau la Bruxelles, Ungaria nu este un stat cu o populație mare. Practic și metaforic totodată, Orban agită o sabie mare la poarta UE, dar călărește, cu tot respectul, un cal mic. Demersurile sale europene căpătă greutate abia în combinație cu state mai mari precum Polonia. România are ca interes o Europă coezivă, reformată, care să funcționeze bine și în favoarea estului. Rămânem eurofili, pozitivi față de Bruxelles, dar și cu o doză crescândă de demnitate necesară", a zis Andi Cristea, europarlamentar PSD.

Avertisment pentru UE

Premierul Ungariei, naţionalistul Viktor Orban, ieşit întărit după ce a obţinut o victorie zdrobitoare în alegerile legislative de duminică, a avertizat luni Uniunea Europeană că "lucrurile nu mai pot continua aşa", transmite EFE.

[citeste si]

"Nu ne înfruntăm cu Europa. Vrem o Uniune Europeană de succes şi puternică, dar pentru aceasta trebuie ca toţi să putem spune ceea ce ne deranjează", a declarat Orban la televiziunea Echo Tv. Pentru şeful guvernului de la Budapesta, rezultatul de duminică, în care partidul său, Fidesz (conservator), a obţinut aproape 50% din voturi, a convins "întreaga Europă că lucrurile nu mai pot continua aşa".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel