Andi Cristea (PSD): Viktor Orban promovează cel mai periculos naționalism

Europarlamentarul PSD Andi Cristea a interpelat Comisia Europeană pe subiectul declarațiilor publice făcute de premierul Ungariei, Viktor Orban, cu ocazia Marșului pentru Unitate de la Paris. Andi Cristea a solicitat luarea de poziție din partea Comisiei Europene.

VEZI ȘI: Oana Stancu, ADEVĂRURI nespuse: A fost urât de liberali

Viktor Orban a făcut un apel către Uniunea Europeană să restricționeze accesul pe teritoriul său pentru imigranții provenind din medii cultural diferite. În plus, acesta a reafirmat angajamentul Ungariei de a menține un număr cât mai mic de astfel de imigranți printre cetățenii săi. "Nu ar trebui să privim migrația economică ca pe un lucru folositor, pentru că ea aduce numai necazuri și amenințări cetățenilor europeni", a declarat Orban pentru televiziunea națională, adăugând faptul că"astfel, imigrația trebuie să fie oprită."

Andi Cristea a reacționat în urma acestor declarații, făcând referire atât la Tratatul Uniunii Europene, cât și la Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, documente pe care declarațiile primului ministru maghiar le încalcă flagrant. Punctual, Andi Cristea a solicitat să existe o poziție publica a Comisiei Europene în legătură cu afirmațiile lui Viktor Orban, scrie Ziua de Buzău.

Eurodeputatul s-a declarat profund îngrijorat de pozițialui Orban față de problema imigrației, arătând cum "un premier al unui stat membru UE, afiliat Partidului Popularilor Europeni, se alătură viziunii periculoase a lui Marine le Pen sau Nigel Farage, iar cu o asemenea gândire nu se diferențiază deloc de aceștia. Vorbind despre minorități cu caracteristici cultural diferite, Viktor Orban promovează cel mai periculos naționalism."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel