Viktor Orban: Ne vom lupta cu UE

Viktor Orban a declarat că Guvernul de la Budapesta nu va retrimite în parlament un proiect care viza interzicerea realocării colective de migranți în Ungaria dar că lupta împotriva migranților se va purta la Bruxelles.

Parlamentul ungar a respins la începutul săptămânii propunerea guvernului condus de premierul conservator Viktor Orban de a schimba Constituția pentru a interzice instalarea străinilor în Ungaria.

În consecință, guvernul va trebui să lupte la Bruxelles împotriva cotelor de migranți impuse de Uniunea Europeană, sprijinind-se pe actuala Constituție, a explicat Viktor Orban, informează Agerpres.

'Am încercat să înscriem acest lucru în Constituție, însă nu am reușit, pentru că opoziția s-a aliat cu Bruxellesul', a declarat premierul Orban într-un interviu la postul de radio oficial Kossuth.

Propunerea de amendare a Constituției a survenit după ce referendumul din 2 octombrie, convocat de guvern împotriva cotelor de refugiați stabilite de UE, a fost invalidat din cauza prezenței insuficiente la vot.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel