Orban dă exemplul Podului de la Genova, la Brăila... dar podul s-a prăbușit și 43 de oameni au murit

Pod Braila-Tulcea
Pod Braila-Tulcea

Premierul Ludovic Orban a anunţat, în cadrul unei vizite la Brăila, că podul care va lega judeţele Tulcea şi Brăila peste Dunăre este construit cu metode folosite şi la construcţia unui celebru pod din Italia. 

"Am înţeles de la dna director (n.r. a Şantierului Naval Brăila) că ideea de a trece de pe nave pe module din structura podului a mai fost aplicată şi în Italia, la podul de la Genova. Deci există o experienţă în realizarea de astfel de structuri pentru componenţa podului", a declarat Ludovic Orban cu privire la podul de la Brăila. 

Comparaţia a fost, însă, una nefericită, pentru că Podul Morandi, la care făcea referire premierul, s-a prăbuşit în 2018, luând 43 de vieţi. Podul, parte a autostrăzii A10, avea o înălțime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene. Acesta a fost construit în anii 1960 și reabilitat în 2016. În august 2018, o secțiune de 200 de metri a viaductului s-a prăbușit, iar 43 de persoane, printre care și doi cetățeni români, au murit în urma acestui incident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel