Urmărește emisiunea live


Opt moduri inedite de a folosi cafeaua pentru frumusețea pielii și părului

Cafeaua este o sursă excelentă de antioxidanți și nutrienți benefici pentru piele și păr. Astfel, cafeaua poate fi folosită extern pentru exfolierea pielii, reducerea acneei, îmbunătățirea circulației sanguine și regenerarea părului. Detalii, în continuare. 

1. Exfolierea pielii cu cafea

Cafeaua măcinată este un excelent exfoliant pentru piele. Pe lângă îndepărtarea celulelor moarte, un studiu din 2013 afirmă că antioxidanții din cafea ajută la creșterea nivelului de colagen din piele. Acidul cafeic are și proprietăți antibacteriene, ceea ce înseamnă că protejează pielea de infecții. Pentru a prepara un scrub din cafea ai nevoie de:

- un sfert de ceașcă de cafea măcinată

- un sfert de ceașcă de zahăr brun

- suc de lămâie

Se amestecă ingredientele astfel încât să obții o pastă de consistența unei creme de corp. Poți folosi acest scrub o dată pe săptămână, mai ales în acest sezon, dacă vrei să îți menții bronzul cât mai mult timp.

2. Cafeaua te scapă de cearcăne

Nu numai că te ajută să te trezești dimineața, ci și te scapă de cearcăne și ochi inflamați. Cofeina stimulează circulația sângelui și are efect drenant. Acest lucru se poate observa chiar și atunci când este folosită în zona din jurul ochilor, unde acționează pentru eliminarea excesului de fluide. Un alt compus din cafea, acidul clorogenic, reduce inflamația din jurul ochilor. Prepară o mască din cafea măcinată foarte fin pe care o amesteci cu puțină cafea lichidă. Aplici în zona cearcănelor și lași să acționeze câteva minute. Apoi clătești cu apă călduță. 

3. Cafeaua te protejează de soare

Cafeaua conține polifenoli, antioxidanți care protejează pielea de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete. Autorii unui studiu din 2015 au ajuns la concluzia că participantele (femei japoneze de 30-60 de ani) care aveau un consum mare de polifenoli, din cafea și din alte surse, aveau mai puține semne de îmbătrânire pe față, potrivit CNN Health. 

4. Cafeaua, efect anticelulitic

Cafeaua ajută și la reducerea celulitei. Un studiu raportează că aplicarea pe zonele cu probleme a unui extract din cafea și alte ingrediente active este o metodă eficientă în tratarea celulitei. În acest scop, poți folosi rețeta de scrub menționată anterior, numai că trebuie să lași să acționeze mai mult pe piele, eventual împachetezi zonele respective cu folie alimentară, după care îndepărtezi cu apă. 

5. Tratament antiacneic, cu cafea

Antioxidanții și acidul clorogenic din cafea alcătuiesc o combinație foarte bună pentru tratarea pielii cu acnee. Exfolierea blândă a pielii cu cafea măcinată ajută la îndepărtarea impurităților, reducerea inflamației, combaterea bacteriilor și reducerea porilor. 

6. Băi de picioare cu cafea

Cafeaua poate fi unul dintre cele mai bune remedii pentru reducerea retenției de apă și calmarea picioarelor obosite. Cofeina ajută la îmbunătățirea microcirculației locale, iar zațul de cafea exfoliază pielea. În acest scop, prepară câteva cești de cafea, iar după ce se răcește adaugă tot conținutul ibricului, inclusiv zațul, într-un recipient cu apă călduță. Este un răsfăț pentru piciarele tale. 

7. Mască de păr cu cafea

Masca pe bază de cafea poate face minuni pentru păr. Poți obține amestecul foarte simplu, dar acesta te va ajuta să îi oferi din nou strălucire părului tău și să lupți împotriva căderii acestuia. Ai nevoie de o linguriță de cafea măcinată fin și două lingurițe de ulei de măsline. După ce ai obținut amestecul, aplică masca pe toată suprafața părului și las-o să își facă efectul timp de 30 de minute. Clătește-te apoi cu apă din abundeță și spală-ți părul așa cum o faci în mod normal. Aplicând o dată pe săptămână această mască, vei observa că părul tău va fi mai moale, mai rezistent și mult mai strălucitor.

8. Colorarea părului cu cafea

Cafeaua vopsește părul natural mai ales în cazul brunetelor sau roșcatelor. Nu este recomandată celor cu părul deschis la culoare. Cafeaua poate fi numită mai degrabă un nuanțator, căci fiind vorba de un produs natural acesta se va duce cu fiecare spălare. Dar poți repeta procedeul săptămânal sau mai des în funcție de culoarea pe care o aveți la păr. Poate fi folosită pe perioada sarcinii ca alternativă la vopseaua obișnuită ce are în compoziție chimicale. Prepară o cafea tare, preferabil un espresso. Sunt indicate cafelele organice. Lasă cafeaua la răcit, amestecă două părți de balsam cu o parte cafea răcită și 2 linguri de zaț de cafea, întinde bine această pastă pe păr și las-o să acționeze 1 oră. Apoi clătește părul. Vei observa că suvițele tale vor căpăta nuanțe ciocolatii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel