OMS, avertisment despre varianta DELTA a coronavirusului: Mai rapidă, mai puternică și mai periculoasă

Mutația Delta este cea mai puternică și cea mai rapidă variantă a coronavirusului de până acum, consideră experții din Organizația Mondială a Sănătății.

Varianta Delta este extrem de contagioasă și cea mai rapidă și mai aptă tulpină de coronavirus de până acum și va „înlătura” persoanele cele mai vulnerabile, în special din zonele cu rate scăzute de vaccinare, au avertizat luni oficialii Organizației Mondiale a Sănătății, transmite CNBC.

Mutația Delta, identificată prima oară în India, are potenţialul ”să fie mai letală” deoarece este mai eficientă în privinţa modului în care se transmite între oameni şi în cele din urmă îi găseşte pe acei indivizi vulnerabili care se vor îmbolnăvi grav, vor avea nevoie de spitalizare şi ar putea muri”, a afirmat dr. Mike Ryan, director general al programulu ide urgenţe al OMS, într-o conferinţă de presă. Ryan a spus că liderii mondiali și oficialii din domeniul sănătății publice pot ajuta la apărarea celor mai vulnerabili prin donarea și distribuirea vaccinurilor anti-Covid.

„Putem proteja acele persoane vulnerabile, acei muncitori de prima linie. Faptul că nu am făcut-o, așa cum a spus directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus, este, din nou și din nou, un eșec moral catastrofal la un nivel global.”, a spus dr. Mike Ryan.

OMS: Delta, mai rapidă și mai puternică

OMS avertizase deja vineri că Delta devine varianta dominantă a bolii la nivel mondial. Luna trecută, OMS a declarat că Delta este ”o variantă îngrijorătoare”.

„Această variantă specială Delta este mai rapidă, este mai puternică, îi va ataca pe cei mai vulnerabili mai eficient decât variantele anterioare şi, prin urmare, dacă există oameni rămaşi nevaccinaţi, aceştia vor fi supuşi unui risc suplimentar.”, a mai spus Ryan.

Varianta Delta înlocuieşte acum Alfa, varianta extrem de contagioasă care a străbătut Europa şi mai târziu SUA la începutul acestui an, a declarat dr. Paul Offit, directorul Centrului de educaţie pentru vaccinuri de la Spitalul de Copii din Philadelphia, într-un interviu recent. Studiile sugerează că Delta este cu aproximativ 60% mai transmisibilă decât Alfa, care era mai contagioasă decât tulpina iniţială care a apărut în Wuhan, China, la sfârşitul anului 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel