Oana Zamfir, către un ministru: Ați reușit să mă ÎNFURIAȚI teribil

Oana Stancu
Oana Stancu

Oana Zamfir a fost surprinsă neplăcut de răspunsul unui ministru.

Un ordin de ministru ce datează din noiembrie 2016 este pe cale să lase mii de copii cu sindromul Down fără asistenţii personali începând cu luna martie.

Pentru a alinia legislaţia privind persoanele cu dizabilităţi la cea europeană, miniştrii Vlad Voiculescu şi Dragoş Pîslaru au dat, în data de 17 noiembrie 2016, Ordinul 1.306/1883/2016, care stabileşte criteriile de încadrare a copiilor cu dizabilităţi în grade de handicap şi urmează să intre în vigoare de la 1 martie. Ordinul face însă o mare nedreptate copiilor diagnosticaţi cu sindromul Down. Dacă până în prezent ei erau încadraţi la „handicap grav", beneficiind astfel de însoţitor, de la 1 martie, marea lor majoritate vor fi încadraţi la „handicap accentuat" şi îşi vor pierde, practic, dreptul de a beneficia de un asistent personal. Astfel, spun părinţii, cei mici îşi vor pierde dreptul la recuperare şi la o viaţă mai bună.

[citeste si]

Într-o intervenție în direct la Antena, Dragoș Pîslaru, fost ministru în Guvernul Cioloș, a spus că: "Intenția ordinului a fost bună și s-au făcut și multe lucruri bune din acest ordin. În anexă a fost pusă această interpretare referitoară la IQ. Se vede în practică faptul că nu este corectă, nu a fost intenția noastră. Un ordin de ministru se corectează imediat. Nu aceasta a fost intenția".

Jurnalista Oana Zamfir a intervenit și a spus: "A fost guvernul tehnocrat, v-ați adus specialiștii. Acum spuneți că ați lucrat cu specialiștii de dinainte? Minunat... guvernul de specialiști erați dumneavoastră. Ați reușit să mă înfuriați teribil cu aceste răspunsuri. După câteva luni după ce ați plecat din guvern ați constata ce ați făcut... i-ați lăsat pe copii fără bani și acum vă cereți scuze... ați produs în 3000 de familii niște drame".

Părinţii au lansat deja o petiţie on-line pentru stoparea ordinului. Până în prezent, aceasta a fost semnată de peste 4.000 de persoane.

Actualul ministru al Sănătății, Florian Bodog, a intervenit și el la "Exces de Putere": "Am aflat azi de ordin și de petiție. Săptămâna viitoare, cu doamna ministru Olguța Vasilescu, vom găsi o soluție. Cunosc foarte bine situația acestor copii cu dizabilități, cred că a fost o eroare care va fi rezolvată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel