PROTEST. Mesaj CRUNT pentru Voiculescu și Pîslaru: Să #rezist și când e vorba de "handicapații" care rămân pe drumuri din cauza lor

Adele Chirică, fondatorul Asociaţiei pentru Dravet, mama unui copil care are acest sindrom, a zis că îi așteaptă pe Vlad Voiculescu și Dragoș Pîslaru, foștii miniștri tehnocrați, la protestul de la Ministerul Sănătății.

Luni, la Ministerul Sănătăţii, are loc un protest, oamenii fiind nemulţumiţi de un ordin dat anul trecut, în luna noiembrie, prin care sunt înăsprite criteriile de încadrare la gradul de handicap grav a copiilor. Ordinul ar urma să intre în vigoare la 1 martie însă ministerul îl reevaluează. Potrivit ordinului, copiii cu dizabilităţi ar fi încadraţi la gradul de handicap grav doar dacă au un coeficient de inteligenţă de 35. Anterior, încadrarea se făcea dacă pacientul avea IQ-ul de 50. Respectarea ordinului ar însemna pentru o parte dintre cei care au dizabilităţi pierderea sumelor destinate însoţitorului şi îngrijirii.

"Pislaru & Voiculescu vad ca au fost la protest aseara ca si au pus poze pe Facebook! Pai ia sa vina si azi la protestul nostru, daca tot am ajuns aici din cauza lor si le pare atat de rau si vor sa ne ajute! Sa #rezist si cand e vorba de "Handicapații" care raman pe drumuri din cauza lor exclusiva zic. Hai! La 10 va așteptam la protest. Sigur știți drumul amandoi!", a scris Adele Chirică pe Facebook.

De altel, aceasta a făcut public și un mesaj trimis de Vlad Voiculescu.

"M-am tot gândit daca sa fac asta sau nu... si am decis sa o fac! Pentru ca in curand Voiculescu devine victima in locul copiilor nostri! Pentru ca nu ne cunoșteam de ieri sau de cand era ministru! Pentru ca nu ma așteptam niciodata sa aibă reacția asta, sa imi dea unfriend cand am aflat de Ordin si am inceput sa imi apar drepturile copilului meu! Pentru ca așteptam macar niste scuze care nu au venit niciodata!

[citeste si]

Pentru ca POATE candva as fi acceptat ca a greși e omenește, dar doar daca avea macar tăria sa imi spuna in fata asta! Si ca un avertisment la adresa tuturor ca atunci cand e vorba despre fiul meu, devin fiara si lupt cu oricine si imi scot toate armele ! Si pentru tine, Davis! Sa vezi ca mama ta chiar lupta si va lupta pina la ultima suflare cand e vorba de tine! Acum poate vor înțelege si cei care ii tot găseau scuze, ca in fata mea NU ARE SCUZE!", a scris Adele Chirică în dreptul mesajului primit de la fostul ministru al Sănătății.

(w670)

Protestul are loc luni, la Ministerul Sănătății, de la ora 10:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel