Copii cu dizabilități, abuzați. Ce măsuri s-au cerut

copii-dizabilitati
copii-dizabilitati

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) cere instalarea de camere video în toate şcolile speciale din România.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) solicită Guvernului emiterea unui act normativ de urgenţă care să prevadă, printre altele, instalarea de camere video în toate şcolile speciale din România. 

Solicitarea vine ca urmare a abuzurilor la care ar fi fost supuşi copiii cu dizabilităţi de la Şcoala Specială nr. 4 din Bucureşti. 

Într-un comunicat transmis vineri, CEDCD arată că situaţia de la Şcoala Specială nr. 4 nu este un act izolat şi cere Guvernului şi Ministerului Educaţiei ca, până la demararea procesului de reformă în sistemul de educaţie, să fie emis un act normativ în regim de urgenţă, care să prevadă instalarea de camere video în toate cele 176 de şcoli speciale din România şi demararea unei anchete exhaustive în şcolile speciale din ţara noastră cu privire la situaţia abuzurilor împotriva elevilor. 

[citeste si]

De asemenea, CEDCD solicită demararea unui program naţional de evaluare psihologică a personalului didactic şi nedidactic din şcolile speciale din România cu experţi evaluatori independenţi şi elaborarea unui plan de măsuri de prevenire a abuzurilor şi violenţelor în şcolile speciale, precum şi acordarea accesului reprezentanţilor societăţii civile în unităţile de învăţământ special pentru efectuarea de vizite de monitorizare. 

Poliția a fost sesizată

Pe de altă parte, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi anunţă că a sesizat Secţia 26 Poliţie ca urmare a ameninţărilor primite de angajatul care a dezvăluit abuzurile la care ar fi fost supuşi copiii de la Şcoala Specială nr. 4. 

„Urmare a ameninţărilor la adresa vieţii şi integrităţii fizice a domnului Filip Toni, angajatul Şcolii Speciale nr. 4, care a dezvăluit abuzurile din unitatea de învăţământ, din partea unuia dintre reclamaţi, CEDCD a sesizat Secţia 26 Poliţie şi a solicitat sprijin pentru prevenirea oricărei forme penale de retaliere împotriva acestuia”, susţin reprezentanţii Centrului, potrivit Agerpres. 

Potrivit CEDCD, copiii cu dizabilităţi din Şcoala Specială Gimnazială nr. 4 „sunt bătuţi cu brutalitate în mod sistematic de cadrele didactice, sunt legaţi cu funia şi transportaţi către diferite zone ale unităţii de învăţământ, sunt agresaţi fizic, psihic şi emoţional permanent”, iar aceste fapte au fost sesizate de-a lungul timpului de către doi angajaţi ai şcolii la IŞMB şi DGASPC Sector 4. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel