O nouă federație vizată de o procedură disciplinară UEFA

UEFA a deschis o nouă procedură disciplinară pentru ''comportamentul rasist''.

UEFA a anunţat marţi deschiderea unei proceduri disciplinare împotriva federaţiei din Muntenegru pentru comportamentul rasist al suporterilor naţionalei de fotbal la partida cu Anglia (1-5) de luni din preliminariile EURO 2020, scrie AFP. Comisia de disciplină a UEFA va analiza cazul pe data de 16 mai. De asemenea, împotriva Muntenegrului s-a deschis o acţiune disciplinară pentru aruncarea, de către suporteri, spre teren a diferite obiecte, folosirea materialelor pirotehnice, blocarea scărilor de acces din interiorul stadionului. Potrivit AFP, victoria selecţionatei Angliei în deplasare cu Muntenegru a fost umbrită de scandările rasiste ale publicului din Podgorica.

Raheem Sterling, atacantul echipei Manchester City, care a marcat al cincilea gol al englezilor, s-a îndreptat spre spectatorii muntenegreni cu degetul arătător, înainte de a-şi face mâinile pâlnie la urechi, ca şi cum ar fi dorit să răspundă scandările rasiste care îl vizau. 'A fost cea mai bună manieră de a le închide gura rasiştilor', a scris el pe contul său de Twitter după meci, alături de o fotografie cu gestul său. Sterling a declarat pentru canalul Sky Sports că a vrut să le arate că este nevoie de mai mult de atât pentru a-i perturba sau opri pe englezi.

Suntem în 2019 şi nu încetez să repet. Este regretabil că aceste lucruri continuă şi nu putem decât să sensibilizăm oamenii în legătură cu această situaţie', a subliniat Sterling. El a adăugat că i-ar plăcea să vadă sancţiuni mult mai aspre pentru public. 'Ar trebui să fim mai severi, să pedepsim suporterii pentru ca ei să nu poată veni la meciuri. Să se facă ceva pentru ca a doua oară să se gândească mai bine', a subliniat Sterling. La rândul său, selecţionerul Gareth Southgate a dat asigurări că a auzit manifestările rasiste. 'Au auzit clar insultele la adresa lui Danny Rose când a primit cartonaş pe final de meci. Da, au fost insulte. Ne vom asigura că acest lucru va fi raportat la UEFA pentru că nu este acceptabil. Trebuie să ne asigurăm că ne susţinem jucătorii', a precizat selecţionerul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel