Numire cu SCANDAL la un centru de vaccinare. Șeful DSP Sibiu, acuzat că și-a pus soția în funcția de coordonator

Este scandal la un centru de vaccinare din Sibiu. Șeful DSP este acuzat că și-a pus soția în funcția de coordonator.

Este scandal la Sibiu după ce medicul stomatolog Cristina Chelcea, soția șefului DSP, a fost numită la conducerea unui centru de vaccinare. În apărarea sa, directorul Instituției, colonelul Daniel Chelcea, susţine că nu a fost consultat cu privire la numirea soției sale în funcția respectivă.

"Urmare solicitării dumneavoastră de informaţii de interes public, în baza Legii nr. 544/2001, înregistrată la DSP Sibiu cu numărul SB-1828/01.02.2021, cu privire la coordonatorul centrului de vaccinare de la Redal Expo Sibiu, vă comunicăm următoarele: Numirea coordonatorilor centrelor de vaccinare este realizată de către autorităţile publice locale, conform legislaţiei în vigoare; Coordonatorul centrului de vaccinare în discuţie este numit legal, nefiind remunerat suplimentar", a precizat pentru Agerpres, directorul DSP Sibiu, colonelul Daniel Chelcea.

Cine acordă asistență medicală în caz de reacții adverse?



Întrebat dacă medicul stomatolog Cristina Chelcea, în calitate de coordonator al unui centru de vaccinare, poate asigura asistenţa medicală de urgenţă în cazul unui sibian care are reacţii adverse după vaccinare, directorul DSP Sibiu a spus că nu soţia acestuia asigură primul ajutor după vaccinare, ci personalul din subordinea ei.

"Coordonatorul centrului de vaccinare nu are în atribuţii asigurarea primului ajutor. Măsurile de urgenţă necesare sunt luate de către personalul centrului de vaccinare", a explicat directorul DSP Sibiu, colonelul Daniel Chelcea.

Directorul DSP Sibiu, Daniel Chelcea, nu a răspuns la întrebarea dacă el consideră "morală" numirea soţiei sale în funcţia de coordonator de centru de vaccinare.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel