Numărul de consilieri ai demnitarilor, redus la jumătate. Chirieac: Ce fac oamenii ăştia? Suntem praf cu toate... Nu mai întreb de miniștri

Sursa foto: Facebook Guvernul României
Sursa foto: Facebook Guvernul României

Coaliția a decis să înjumătăţească numărul consilierilor demnitarilor. Ce spune analistul politic Bogdan Chirieac.

Premierul Nicolae Ciucă ar avea 18 consilieri, potrivit Antena 3 CNN. Kelemen Hunor  - 12 consilieri; ministrul Adrian Câciu - 6 consilieri; ministrul Petre Daea - 8 consilieri personali; ministrul Alexandru Rafila - 7 consilieri. Ministrul Mediului ar avea cei mai mulţi consilieri dintre toţi miniştrii, informează sursa citată.

Un consilier de prim-ministru sau viceprim-ministru ar câştiga 9700 de lei net, iar consilierul unui ministru 5800 de lei.

"Problema este ce fac oamenii ăştia"

"Problema este ce fac toţi, nu numărul lor. Fiindcă, altminteri, este absurd că acoperi o gaură între 20 și 50 de miliarde de lei în bugetul României, cât este gaura anul acesta, reducând numărul de secretari de stat şi de consilieri. Adică, reducând în total din 50 de miliarde vreo 5 milioane de lei pe an. Problema este ce fac oamenii ăştia", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3 CNN.

"Am înţeles că vestea bună pentru cei care merg la mare, acum, este că nu s-au terminat lucrările la Podul de la Feteşti. Nu mai este taxă... Și banii ăia cine şi-i asumă? Se duceau în infrastructura României. În cazul fondurilor europene, înţeleg că vreo 5 miliarde de euro nu vor fi atraşi de România. Cu PNRR-ul stăm cum stăm şi cu toate lucrurile suntem tot praf. Ce au făcut consilierii şi secretarii de stat? Nu mai întreb de miniștri, că nu îndrăznesc să mă duc atât de sus, fie vorba între noi", a mai spus analistul politic.

Coaliţia a decis să înjumătăţească numărul consilierilor demnitarilor şi să reducă cu 10% cheltuielile ministerelor pentru bunuri şi servicii. Angajările la stat vor fi îngheţate, cu câteva excepţii, mai ales în şcoli şi spitale. Ordonanţa cu aceste măsuri urmează să fie adoptată cât mai curând de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel