EXCLUSIV  Numărul cazurilor noi de COVID s-a DUBLAT. A venit AL DOILEA VAL? Dr. Rafila, explicaţii DE ULTIMĂ ORĂ

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Prof.dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit, în exclusivitate pentru DC NEWS, despre creşterea alarmantă a numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus. 

"Nu, nu cred că se poate vorbi de al doilea val de infectări. Avem doar patru, cinci zile de creştere. Chestia cu valurile este relativă. Putem să spunem că este o creştere semnificativă a numărului de cazuri în ultima săptămână. Dacă facem o medie pe ultimele 7 zile şi o comparăm cu cea de acum trei săptămâni, vom vedea că e o dublare. Acum sunt undeva la 250 de cazuri zilnic, ca medie, iar înainte erau 120-130. Trebuie să ne preocupe chestia asta, nu ştiu dacă să ne îngrijoreze. E necesar să fim atenţi unde umblăm, cum umblăm, dacă purtăm mască şi dacă o purtăm corect. Sunt multe astfel de lucruri care influenţează numărul de cazuri noi. Nu e legat doar de relaxare, ci şi de relaxarea individuală, pentru că mulţi nu poartă corect masca. 

Acum nu avem altceva de făcut decât să educăm oamenii, să se comporte cu precauţie, pentru că ideea cu închiderea unor activităţi nu mai este sănătoasă. Trebuie să ne obişnuim cu virusul şi să trăim într-un anumit mod, adică să ocolim aglomeraţiile, să purtăm masca şi să ne spălăm pe mâini. Nu cred că e aşa complicat!", a declarat dr. Alexandru Rafila în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Joi, 18 iunie, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 320 de cazuri noi de infectare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel