Nu face aceste lucruri înainte să mergi la culcare dacă vrei să ai un somn sănătos

Fotografie creată de Ivan Oboleninov, de la Pexels
Fotografie creată de Ivan Oboleninov, de la Pexels

Scopul fiecăruia când mergem la culcare este să dormim bine, să ne odihnim bine și să ne trezim plini de viață dimineața. Există reguli de urmat și lucruri de evitat înainte de a merge la culcare, care cu siguranță vor îmbunătăți somnul și odihna.

Evitați stimulentele 

Fără cofeină, exerciții fizice, alimente dulci, alimente picante și, de fapt, toate alimentele în general. Fără înghețată, țelină și cereale. Mișcarea este o idee grozavă, dar ar trebui făcută în timpul zilei pentru că te ține treaz înainte de culcare datorită efectelor sale revigorante. Exercițiile fizice vă pot ajuta să dormiți profund doar dacă sunt făcute cu câteva ore înainte. Încercați să nu vă antrenați în ultimele trei ore, deoarece temperatura corpului crește și vă poate îngreuna să adormiți.

Evitați dușul sau baia fierbinte cu mai puțin de o oră înainte de culcare 

La fel ca exercițiile fizice, un duș fierbinte sau o baie înainte de culcare poate părea o idee bună, dar problema este că pot ridica temperatura corpului și pot îngreuna să adormi. Corpul trebuie lăsat să se răcească înainte de a sări în cearșaf. Supraîncălzirea sau transpirația poate împiedica somnul.

Evitați mâncarea 

Oamenilor le este adesea prea foame pentru a dormi, dar acesta este un semn că nu există suficiente proteine ​​sau fibre în dietă, ceea ce face ca organismul să simtă foame. Corpul are nevoie de „combustibil” pentru a dormi, dar mâncatul înainte de culcare poate cauza probleme, deoarece este nevoie de energie pentru a se digera, iar gravitația joacă un rol important în procesul digestiv. Mersul la culcare după masă privează organismul de o astfel de gravitate și poate provoca probleme gastro - intestinale, cu simptome precum arsuri la stomac și/sau greață, scrie Eticamente.

Încercați să nu vă uitați la televizor sau să navigați pe internet cu cel puțin o oră înainte de culcare 

Studiile arată că petrecerea timpului în fața unui ecran poate împiedica capacitatea organismului de a adormi. De vină sunt probabil luminile de pe aceste ecrane care inhibă dezvoltarea melatoninei, hormonul care favorizează somnul.

Nu-ți face temele și nu te certa înainte de a merge la culcare

Această veche zicală despre a nu merge furios la culcare este adevărată. Aceste lucruri mențin mintea activă, într-adevăr hiperactivă până târziu în noapte, provocând suferință mentală și pierderea de ore prețioase de somn. Oricare ar fi problema, cu siguranță poate aștepta până dimineața.

Evitați să citiți cărți captivante

Mulți se pierd citind un roman cu adevărat interesant și dintr-o dată este ora 02:00 dimineața... și alarma va suna în patru ore. A spune „Oh, încă o pagină și gata” este o nenorocire!! Cu siguranță dacă veți citi ceva mai plictisitor ar ajuta mai mult.

Nu dormi cu un animal de companie

Multe îmbrățișări, apoi fiecare în patul lui,  pentru că poate părea o idee bună să-l lași pe motanul Mișu sau pe cățelul Azorel să doarmă în pat, dar realitatea este că șase kilograme de blănoși ocupă mult spațiu. Nu vei fi fericit dacă te vei răsuci și din greșeală dai peste ei în somn. De asemenea, unele animale nu dorm toată noaptea și te pot trezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel