”Nu e o minune care să se producă de pe o zi pe alta”. Ministrul Boloș dezvăluie că a găsit proiectul digitalizării ANAF blocat: Vă spun în premieră

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Ioan-Marcel Boloș invitat în emisiunea Ediție Specială la B1 TV a precizat faptul că digitalizarea este un proiect dificil.

"Vă spun în premieră. Când am ajuns în Ministerul de Finanţe, proiectul digitalizării ANAF era blocat. Acest lucru nu face deloc cinste ministerului. Au fost colegi din ministerul de Finanţe care au pus sub semnul întrebării legalitatea hotărârii de Guvern prin care proiectul de digitalizare a fost declarat de siguranţă naţională. Şi s-a născut o adevărată tragedie în minister cu această problemă. Vreau să aveţi în vedere aceste aspecte care spun multe despre situaţia de astăzi. 

Acum este un proiect aprobat, avem un buget alocat. Este foarte, foarte dificil de urnit din loc. Este vorba de a ajunge proiectul pe mâna specialiștilor care se pricep la așa ceva. Am nevoie de o perioadă de timp până îl pun pe picioare, încât să ne putem folosi de acest proiect de digitalizare, care contează atât de mult în relația cu contribuabilii.

Eu cunosc fenomenul de la Fonduri Europene. În iunie 2020, am luat iniţiativa ca să nu mai fie depuse cererile de rambursare pe hârtie. Erau aduse în portbagajele maşinilor. Era un disconfort major pentru beneficiari.

Nu e o minune care să se producă de pe o zi pe alta, e ceva greoi”, a declarat Marcel Boloş la B1tv. 

CITEŞTE ŞI  România vorbeşte de digitalizare, dar încasează bani în mod diferit pe două poduri spre mare. Diferenţă şi între "Taxe şi Impozite" şi supermarket

Întrebat câţi bani ar putea aduce digitalizarea ANAF la buget, ministrul Boloş a spus că "nu am reuşit să am o astfel de estimare". Cu toate astea, ministrul afirmă că "sunt în discuţie cu siguranţă sute de milioane de euro. Gândiţi-vă ce înseamnă implementarea facturii electronice pentru domenii care azi nu vor să audă de eliberarea unei facturi". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel