EXCLUSIV  Miza noului Guvern. Tudose, totul sau nimic. Negocieri politice intense

PSD va decide, săptămâna viitoare, la Congresul Extraordinar cum va arăta Guvernul, dacă se vor menține actualele cabinete de miniștri sau se va opta pentru o formă restrânsă. Cel care împinge restrângerea Cabinetului ar fi chiar premierul Mihai Tudose, iar miza e extrem de importantă. 

Premierul Mihai Tudose ar dori o restrângere a ministerelor și pentru jocul de putere din PSD. Dacă va deveni realitate, el ar merge cu Guvernul în fața Parlamentului, unde ar urma să primească un vot de încredere.  

Această mișcare vine în condițiile în care înainte de sărbători se vehicula că Liviu Dragnea plănuia să-l dea jos pe Mihai Tudose.

Mihai Tudose și-ar consolida poziția prin votul Parlamentului, fiind imposibil să fie dat jos la scurt timp după acest moment. E greu de justificat când îți dai jos propriul guvern, cum s-a întâmplat în cazul Grindeanu, dar e ușor s-o faci când reduci numărul de miniștri, cheltuielile.

Pe de altă parte, riscul e mare. Premierul are de renegociat poziții, ministere. PSD ar pierde din start un minister. Dacă ALDE va fi nemulțumit, în cazul în care pierde vreun minister, există riscul să voteze împotrivă. UDMR s-ar putea abține. 

[citeste si]

Negocierile sunt delicate, fiind dificilă situația în care să-i mulțumești pe toți, mai ales când nu ești susținut nici măcar de președintele PSD. Reducerea numărului de miniștri ar putea fi populară în rândul electoratului, dar votul este dat de parlamentari. 

Dacă Parlamentul va trece Guvernul în forma restrânsă, Mihai Tudose își consolidează puternic poziția în PSD. Dacă pică, Liviu Dragnea nu va fi afectat. 

Așa cum arată situația acum, jocul politic începe puternic, anunțându-se o lună de foc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel