EXCLUSIV  Noul an școlar, de unde vine MAREA AMENINȚARE. Dr. Virgil Musta: Să nu ne facem iluzii! PERICOLUL există

Virgil Musta, una dintre vocile autorizate ale medicinei românești, a vorbit deschis despre problemele care ar putea apărea odată cu revenirea elevilor pe băncile școlii. Medicul nu exclude o creștere a numărului de infectări, însă are și o variantă optimistă a situației din România.

Începerea școlii pe 14 septembrie a împărțit opinia publică. O parte dintre cetățeni sunt de părere că revenirea copiilor la școală trebuie să se producă la data stabilită de Guvern, în vreme ce alta se situează pe o poziție diametral opusă. Medicul Virgil Musta, unul dintre oamenii, care se află de luni bune în prima linie a luptei cu SARS-CoV-2 a analizat, pentru DC News, situația existentă în acest moment în țară.

”Sunt de părere că școlile trebuie să înceapă. Evident, totul trebuie să se desfășoare în conformitate cu situațiile din teritoriu. E inutil să amintesc că acolo unde cazurile la nivel de localitate sunt masive, elevii nu trebuie să meargă la școală, însă părerea mea este că nu trebuie să ne ferim să îi trimitem la cursuri acolo unde se poate. Ghidul întocmit în aceste zile de către autorități trebuie urmat, pentru că respectarea regulilor s-a dovedit mereu un drum corect. Ne aflăm într-o perioadă de relaxare, iar acest lucru s-a văzut în creșterea numărului de cazuri la nivel național, dar nu trebuie să ne speriem. Respectăm indicațiile și ajungem la rezultatul dorit. Avem exemplele statelor occidentale unde s-a început școala. Cred că elevii din România pot urma regulile fără probleme. Vorbim aici de distanțare socială, de igiena impusă”, a subliniat dr. Virgil Musta.

Specialistul este de părere că o măsură care va fi greu de respectat de către cei mici va fi cea a purtării măștii în timpul orelor de curs: ”Aici va fi o problemă. E greu să-i faci pe copii să conștientizeze că e important să poate mască. Probabil că acesta va fi un element important și pe undeva destul de periculos. Se știe că cei mai mulți copii care contractează virusul sunt asimptomatici și devin periculoși pentru ceilalți membri ai familiei.”, a mai precizat Musta.

”Avem nevoie de copii educați. Școala e esențială pentru orice popor de pe planetă”

Virgil Musta avertizează că în familiile unde există oameni cu probleme medicale trebuie să existe o monitorizare atentă a copiilor care merg în colectiv: ”Știm de-acum că persoanele care suferă de comorbidități sunt foarte expuși, de aceea în aceste situații avem nevoie de o atenție sporită. Altfel, am spus, sunt de acord cu reluarea cursurilor, dar în acele condiții speciale. Școala online poate fi o variantă, dar nu pentru toate mediile din țară. Gândiți-vă ce ar însemna ca elevii unde nu se poate face școală pe calculator să nu meargă la cursuri. Avem nevoie de copii educați. Școala e esențială. Trebuie să învățăm să funcționăm cu aces virus. Să nu ne facem iluzii că va dispărea peste noapte, în schimb să facem în așa fel încât să realizăm că pericolul există și e mare. Relaxarea trebuie înțeleasă corect!, a subliniat dr. Virgil Musta.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy