NOUĂ ORDONANȚĂ MILITARĂ. Vela, clarificări LIVE

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Marcel Vela a făcut noi declaraţii de presă, joi seara.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a susținut astăzi, 16 aprilie, începând cu ora 18:00 o declarație de presă. DC News transmite principalele declaraţii ale ministrului Afacerilor Interne atât în cadrul acestui articol cât şi prin ştiri distincte.

Live text:

- Este foarte important să avem puterea de a îmbina latura spirituală cu cea a prevenirii răspândirii acestui perfid inamic. 

- Fac apel să respectaţi prevederile ordonanţelor militare. 

- Evitaţi aglomeraţia, evitaţi interacţiunea cu alte persoane. Nu mergeţi în vizită, nu primiţi vizite în perioada Paştelui.

- Sunt încrezător că vom trece peste această perioadă extrem de dificilă.

- Starea de urgenţă a fost prelungită. Era imperios necesar şi cred că toţi înţelegem acest lucru.

- MAI şi structurile partenere nu se relaxează în această perioadă. Vor fi la datorie poliţişti, jandarmi, pompieri, militari, poliţişti locali. 

- Astăzi am semnat şi am prezentat spre aprobare Ordonanţa militară 9. Am prelungit suspendarea zborurilor. Termenul este prelungit proporţional pentru fiecare ţară în parte. 

- Excepţia la normele de izolare pentru navigatori. Dacă aceştia nu prezintă simptome, toate echipajele de la bordul navelor îndeplinesc aceleaşi condiţii ca şoferii de la camionale de marfă. 

- A fost un alt punct important în analiză cu privire la pieţe: ele rămân deschise şi în aceaastă perioadă în baza actelor normative incidente care reglează activitatea lor, cu condiţia respectării tuturor ordonanţelor militare. Apel pentru evitarea aglomeraţiei în interiorul pieţei, altfel riscă închiderea pieţei agroalimentare.

- Interzicerea exportului de grâu şi a altor produse derivate: articolele care interzic acest export îşi încetează aplicabilitatea. S-a reuşit perspectiva şi s-a clarificat achiziţia necesară pentru completarea rezervei de stat. Securitatea alimentară a fost asigurată până la următoarea recoltă. Tot ceea ce a fost interzis la export pentru a administra aceste rezerve, fiind deja rezolvat, din acest moment anunţ că nu mai este interzis acest export.  

- Le mulţumesc celor din diaspora; precizez că venind în ţară, sunt în situaţia în care ne obligă să aplicăm ordonanţele militare, ceea ce înseamnă că vor sta în locuri special amenajate de carantină, situaţie care nu face plăcere nimănui. 

- Vă mulţumesc tuturor pentru eforturile pe care le faceţi în această perioadă în care pe primul loc trebuie să fie sănătatea dumneavoastră şi a celor dragi. Dumnezeul să binecuvânteze România! Vă doresc Sărbători liniştite!

TEXTUL ORDONANŢEI MILITARE NR.9, AICI

Video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel