NOU PREMIER. Chirieac, despre următoarea mutare a lui Iohannis

Klaus Iohannis / Foto arhivă
Klaus Iohannis / Foto arhivă

Consultările la Palatul Cotroceni pentru formarea noului Guvern sunt aproape de final. Luni după-amiază, analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat dacă iese fum alb de la Cotroceni și va exista azi o propunere de premier.

„Nu! De altfel, nici nu și-a propus nimeni să facă așa ceva. Președintele pleacă mâine din țară. Nimeni nu vorbește cu nimeni. (...) Deci, președintele nu este hotărât acum, nu s-a obișnuit cu gândul că domnii de la USR i-au trântit Guvernul”, a spus, luni după-amiază, la Antena 3, Bogdan Chirieac. 

„Chestiunea aceasta care vine de la PNL - mai exact PNL este singurul partid politic care își asumă guvernarea - este o prostie fără margini. USR, prin Dacian Cioloș, dorește să-și asume guvernarea, cu Cioloș premier, cu program de guvernare, și cu o coaliție”, a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac în aceeași intervenție. 

Cioloș, după ce USR l-a propus premier: De acum mingea este în terenul domnului președinte

De acum înainte mingea este în terenul președintelui Klaus Iohannis, a spus Dacian Cioloș, după ce USR l-a propus pentru funcția de premier.

„România are nevoie de guvernare. (...) USR are o propunere atât de program, de măsuri imediate, dar avem și o propunere de premier, în persoana președintelui USR. I-am spus că această propunere este una foarte serioasă și că suntem gata să ne asumăm acest rol. (...) Domnul președinte ne-a spus că nu a primit nicio altă propunere, că pare că partidele fug de această responsabilitate. Ne-a spus că va analiza această propunere foarte serios. De acum înainte mingea este în terenul domnului președinte. Decizia este la dânsul”, a declarat Dacian Cioloș.

De asemenea, a mai spus că președintele Klaus Iohannis nu a reluat criticile la adresa USR în timpul consultărilor și nu le-a spus că nu-și dorește ca USR să mai fie la guvernare.

Ciolacu, după consultări: Ori se creează o majoritate pentru guvern, ori pentru anticipate 

Amintim că președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că România nu va depăși criza fără o majoritate în Parlament.

„România se află într-o criză socială, într-o criză economică și într-o criză sanitară profundă. Fără o majoritate consistentă, România nu va putea depăși această criză. Ori se creează o majoritate pentru un eventual guvern, ori se va crea o majoritate pentru alegerile anticipate. Din punctul nostru de vedere, al PSD, se va crea o majoritate pentru alegeri anticipate. Nu credem că se va putea crea în acest moment o majoritate”, a spus Marcel Ciolacu, după consultările de la palatul Cotroceni.

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai spus că i-a dat asigurări președintelui Klaus Iohannis că tot ce nu va putea face Guvernul interimar se va rezolva în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel