Noi probleme cu cardurile de sănătate. Pacienții, victime sigure

La casele de sănătate din România sunt în continuare cozi. Sute de oameni au venit să-şi ridice cardurile de sănătate, obligatorii pentru orice vizită la medic.

Mulţi asiguraţi se plâng că atunci când au ajuns la medic sau la spital li s-a spus că nu pot primi îngrijiri medicale în lipsa documentului.

Cristina Călinoiu, purtător de cuvânt al CASM Bucureşti, a declarat că persoanele care nu au intrat în posesia cardului de sănătate primesc servicii medicale în virtutea calităţii de asigurat.

Aceasta a precizat că a fost înregistrat un număr foarte mare de solicitări pentru eliberarea documentului, spre exemplu doar în weekend au fost primite online aproximativ 2.000 de cereri.

Cristian Călinoiu a recomandat ca persoanele care nu au intrat în posesia cardului de sănătate să acceseze platforma informatică de pe site pentru a verifica dacă documentul se află la CASMB.

VEZI ȘI: BLOCAJ sistem carduri de sănătate. Ce spune Dr. Sandra Adalgiza Alexiu - exclusiv

Probleme apar şi după ce pacienţii intră în posesia cardurilor de sănătate

Medicii de familie spun că nu pot activa cardurile de sănătate din cauză că sistemul informatic nu funcţionează corespunzător şi apar mesaje de eroare, ceea ce întârzie consultaţiile.

Sandra Alexiu, vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, spune că oamenii nu au fost informaţi corespunzător în legătură cu aceste carduri.

"Ar fi trebuit ca sistemul să se deruleze în paralel - introducerea cardului cu vechiul sistem de tratament, astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit. Am feedback din toată ţara, cred că nu e niciun judeţ în care în clipa asta să meargă sistemul informatic. Cel mai frecvent nu se pot activa cardurile. Fără activarea cardurilor nu se poate face consultaţia. Chiar dacă în acest moment a apărut o modificare din partea Casei Naţionale care spune că şi pacienţii care nu au primit încă aceste carduri pot beneficia de servicii, în realitate suportul legal nu există şi aceste servicii nu pot fi decontate.

Cel mai bine ar fi fost să se meargă în paralel, să se corecteze erorile pe parcurs, să se regleze lucrurile, să se dea drumul la servere paralele, nu să dai declaraţii din partea Casei că totul merge perfect şi în realitate, deşi am atras atenţia de atâta vreme că aceste erori nu s-au rezolvat să fie toată ţara blocată la ora asta", a spus Sandra Alexiu, vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, scrie Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel