BLOCAJ sistem carduri de sănătate. Ce spune Dr. Sandra Adalgiza Alexiu - exclusiv

Problemele se țin lanț în sistemul de sănătate. După ce mai mulți români au blocat bancomatele cu aceste carduri de sănătate pentru că nu știau exact ce trebuie să facă cu ele, luni a apărut un blocaj în sistemul lor de validare.

Contactată de DC News, doctorul Sandra Adalgiza Alexiu, vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei, a vorbit despre această problemă.

Pacienții sunt foarte nemulțumiți că trebuie să aștepte mult la medici pentru că sistemul se blochează mereu.

"Pacienții au fost nevoiți să aștepte 45 de minute sau chiar o oră în cabinetele medicale. Cardurile nu au putut fi activate și în continuare sistemul de activare al cardurilor de sănătate este blocat. În cazul cardurilor care au fost activate anterior și care au mers... s-a întârziat foarte mult consultația. Este o foarte mare problemă.

Tot sistemul este blocat. Nicăieri în țară nu se pot face consultații în termen normal. Pacienții sunt amânați și nu se știe ce se va întâmpla mai departe. (...) Acest lucru trebuia să meargă în paralel astfel încât să se reglementeze pe parcurs toate erorile. Trebuia să se găsescă o soluție pentru ca pacienții să nu aștepte", a declarat doctorul Sandra Adalgiza Alexiu pentru DC News.

"Unii pacienți nu știau nici la ce folosește cardul pentru că nu a fost făcută nicio informare. Nu trebuie să ne bazăm pe faptul că ei au primit o scrisoare și atât. Pacienții au venit la noi cu scrisoarea nedesfăcută când au vrut să-și activeze cardurile. Unii nu știu pentru ce sunt acestea. (...) Cardurile nu pot fi validate, consultațiile sunt foarte mult întârziate, iar unii pacienți încă nu au primit carduri", a mai spus medicul.

"Este inuman ce se întâmplă"

Blocajul în sistemul cardurilor de sănătate are loc nu doar în București, ci în toată țara. Marina Pârcălabu, președintele patronatului Medicilor de Familie, a zis că este inuman ce se întâmplă.

"Se blocheză minute bune. Lucrăm cu întârzieri. 20-30 de minute durează să inregistrăm o rețetă în Bistrița, Arad și Oradea", a declarat Marina Pârcălabu, președintele patronatului Medicilor de Familie.

"Este inuman ce ni se întâmplă. Sistemul funcționează foarte greu", a mai adăugat aceasta.

VEZI ȘI: CARD SĂNĂTATE. CNAS spune ce se întâmplă cu persoanele care nu au ridicat cardul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel