Noi măsuri pentru viitoarele Spitale Regionale de Urgenţă. Anunțul premierului Viorica Dăncilă

Alexandru Ichim / 09 sep 2019 / 17:38 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Viorica Dăncilă, premierul României, a anunțat pașii următori în vederea construirii Spitalelor Regionale de Urgență. 

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că în şedinţa de guvern de luni vor fi aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj-Napoca.

"După ce în luna mai a acestui an am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi, astăzi facem acelaşi lucru pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj-Napoca, iar, mâine, la Craiova se va desfăşura dezbaterea publică pentru obţinerea acordului de mediu necesar construirii spitalului regional din această zonă", a spus Dăncilă la începutul şedinţei.

Finanțare europeană și națională pentru viitoarele spitale 

 

Ea a adăugat că Guvernul acţionează "consecvent, etapă cu etapă", pentru construirea spitalelor regionale, care vor avea finanţare europeană şi naţională.

"Mai departe, vom depune cererile de finanţare la Bruxelles şi avem în vedere organizarea procedurilor de licitaţie şi demararea construcţiei pentru spitalele din Iaşi şi Cluj. De asemenea, pregătim aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru unitatea medicală din Craiova. Spitalul Regional de Urgenţă din Cluj-Napoca, o investiţie estimată la peste 2,5 miliarde de lei, va fi dotată cu aparatură medicală şi echipamente de cea mai înaltă performanţă şi cu heliport. În premieră, noul spital va fi construit în jurul unui concept organizaţional de specialităţi medicale grupate în centre. Are la bază conceptul de clădire verde, care presupune o construcţie nouă, sustenabilă, durabilă şi va oferi servicii integrate de înaltă calitate pentru pacienţi", a menţionat ea.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28