Noi interdicţii pentru românii care locuiesc la curte

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Românii care stau la curte trebuie să respecte noi reguli! În caz contrar, persoanele care nu respectă noile restricții vor fi sancționate cu amendă.

Amenzi usturătoare pentru românii care nu respectă noile reguli! Anunțul a fost făcut în această săptămână și este destinat persoanelor care locuiesc la curte, citează antena3.ro. Astfel, începând cu această săptămână, persoanele care locuiesc la curte nu mai au nevoie să dea foc crengilor sau frunzelor strânse în grădină. Nici resturile vegetale sau vreascurile nu mai pot fi puse pe foc, iar persoanele care nu respectă aceste reguli pot ajunge să scoată foarte mulți bani din buzunar pentru a achita amenda.

Românii pot primi o amendă minimă de 400 lei. Aceasta poate ajunge până la maxim 800 lei, dacă vorbim despre persoanele fizice. Pe de altă parte, cele juridice pot achita o sancțiune contravențională care variază de la 10.000 până la 20.000 de lei.

Amenzile sunt aplicate atât pentru focurile aprinse pe o proprietate privată, cât și pe cele poziționate într-un drum public. Constatarea contravențiilor și implementarea sancțiunilor pentru încălcarea prevederilor legale sunt stabilite de către personalul împuternicit al Gărzii de Mediu. Distanțele minime la care se poate face focul sunt următoarele: 40m față de zonele cu pericol de explozie, 50m față de materiale combustibile, 100m față de depozite furajere, respectiv, 200m față de liziera pădurii. Regulile impuse nu sunt unele surprinzătoare. O lege care prevede reglementarea deșeurilor biodegradabile este regăsită încă din anul 2018, care impune colectarea separată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel