Niță, primele declarații în dosarul ”mită la Hidroelectrica”

nita mita la hidroelectrica
nita mita la hidroelectrica

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, infirmă orice fel de implicare în scandalul mitei de la Hidroelectrica, în care Ioan Mihăilă, membru al Consiliului de Supraveghere al S.C Hidroelectrica S.A, ar fi promis unui coleg de Consiliu o mită de 1,4 milioane pentru ca acesta să voteze în favoarea unui contract de peste 260 de milioane de euro.

”Am lipsit din țară aproape 10 zile. Resping ferm orice acuzație, asociere în ceea ce privește implicarea mea în acest caz, iar afirmația legată de mine intră în categoria speculațiilor și calomniei”, a declarat Constantin Niță, citat de HotNews. El a precizat că a aflat de această oferta cu 2 zile înainte de a pleca în SUA. Adică, pe 18 octombrie, ziua în care a fost publicată oferta de cumpărare de către Traderul Energon Power&Gas.

Social-democratul pretinde că în ziua respectivă i-a telefonat directorului Hidroelectrica pentru a-i atrage atenția că ”un asemenea contract nu poate fi semnat și poate avea consecințe penale”. Niță a menționat, răspunzând unei întrebări adresată de jurnaliști, că a aflat de faptele ilicite de la Hidroelectrica ”așa cum ați aflat și dumneavoastră”.

Niță a părăsit țara cu destinația SUA pe 20 octombrie, iar pe 23 octombrie, consilierul său și un director Hidroelectrica au fost reținuți.

Din declarațiile ministrului reiese că discuțiile pe tema aprobării contractului de către Consiliul de Supraveghere au continuat și după presupusa atenționare a ministrului.

Numele lui Constantin Niță apare în stenogramele DNA, fiind invocat de Eugen Brădean. ”Deci, eu presupun că, în afară de cei patru, cum ar veni, este... părerea mea este şi Niţă (ministrul delegat pentru Energie în Guvernul României) inclus şi... probabil încă... probabil, vreun băiat cu ochii albaştri ...(neinteligibil)...”, se arată în înregistrările procurorilor.

Procurorii anticorupție au decis reținerea lui Mihăilă Ioan, membru al Consiliului de Supraveghere al S.C Hidroelectrica S.A  și consilier al ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niță, sub acuzația de dare de mită, și a lui Brădean Eugen, director de trading al aceleiași societăți și membru în cadrul Directoratului Hidroelectrica, care este acuzat de luare de mită și complicitate la dare de mită.

Mihăilă, cu ajutorul lui Brădean, ar fi aranjat vânzarea a 7 milioane MWH, în valoare de aproape 263 de milioane de euro, către o anumită societate, sugerată de consilierul lui Constantin Niță. Denunțător în acest dosar este Remus Vulpescu, șeful de cabinet al ministrului Finanțelor, Daniel Chițoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel