Nicolae Ciucă, informații despre refugiații din Ucraina: 118.461 au intrat în România până miercuri dimineaţă

Nicole Ciucă, informații despre refugiații din Ucraina: 118.461 au intrat în România până miercuri dimineaţă / Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Nicole Ciucă, informații despre refugiații din Ucraina: 118.461 au intrat în România până miercuri dimineaţă / Foto: Facebook Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a venit cu noi informații despre refugiații din Ucraina.

Nicolae Ciucă a anunţat că, până miercuri dimineaţă, în România au intrat 118.461 de refugiaţi ucraineni. Potrivit premierului, 46.435 dintre aceştia au decis să rămână în ţara noastră, iar dintre ei aproximativ 18.000 sunt copii.

"Cu puțin timp în urmă am încheiat ședința în care am analizat ultimele date ale situației și putem să comunicăm că până la ora 8,00, în această dimineaţă, pe teritoriul României au intrat 118.461 de refugiaţi ucraineni. Dintre aceştia, 70.026 au părăsit teritoriul României. Au rămas în ţară 46.435, ceea ce reprezintă aproximativ 39% din numărul total al cetăţenilor ucraineni care au intrat pe teritoriul României. De asemenea, cred că este important de precizat că 1.070 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil, iar dintre aceştia 476 au rămas în centrele de azil din ţara noastră.

Măsuri pentru cei 18.000 de minori ucraineni

De asemenea, este important să precizăm că din cifra totală de ucraineni care au decis să rămână în România, aproximativ 18.000 sunt minori, de aceea, în această dimineață în cadrul ședinței, precum și în cadrul activității pe care am desfășurat-o aseară împreună cu ministrul Educației, ministrul Finanțelor, ministrul Afacerilor Interne și ministrul Familiei și Tineretului, am căutat și am identificat soluții care se vor concretiza în măsuri pentru a putea să acordăm atenția cuvenită acestor 18.000 de minori. Este foarte important ca activitatea care se desfășoară la nivelul Guvernului să poată fi coordonată cu activitatea desfășurată la nivelul autorităților locale și, de asemenea, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, suntem în permanentă legătură cu Ambasada Ucrainei șa București, astfel încât să putem să avem datele legate de trasabilitatea și prezența pe teritoriul României a cetățenilor ucraineni. 

Totodată, am discutat demersurile pe care le facem pentru a putea să activăm mecanismele de finanțare ale Uniunii Europene, atât pe fondurile care sunt prevăzute pentru migrație, cât și fondurile care sunt prevăzute pentru protecție civilă. de mersurile au fost deja inițiate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și la nivelul secretariatului general al Guvernului. Este important să precizăm că am avut deja discuții și că există țări ale UE care își oferă sprijinul pentru a putea coordona cât mai bine și eficient activitatea atât la graniță, cât și în interior pentru logistica și resursa umană, necesare pentru acest flux de refugiați care putem să observăm, crește de la o zi la alta.", a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, la începutul şedinţei de guvern.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel