Nicolae Ciucă, apel la liderii politici pentru un nou Guvern: Una dintre cele mai dificile perioade

Facebook Nicolae Ciucă
Facebook Nicolae Ciucă

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a făcut apel la liderii partidelor politice din România, la câteva ore după ce a fost desemnat de către preşedintele Klaus Iohannis să strângă o majoritate pentru formarea unui nou Guvern. 

"Țara noastră trece printr-una din cele mai dificile perioade din istoria sa recentă. De aceea, chem toți actorii politici responsabili să susțină formarea guvernului și să ne sprijine pentru a depăși cât mai curând criza medicală și pe cea economică.

România are nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a trece cât mai bine și mai repede dincolo de acest val al pandemiei și de iarna care urmează.", a scris Nicolae Ciucă pe Facebook. 

Conform unor surse Antena 3, primele discuţii cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, nu au fost un succes, cele două părţi nereuşind să se înţeleagă asupra portofoliilor din noul Guvern. 

Nicolae Ciucă a anunţat consultări cu toate partidele după desemnare 

„Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm, astfel încât cetățenii să beneficieze de tot ceea ce poate un Guven în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde”, a spus Nicolae Ciucă, după ce a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis.

„Vom negocia cu toate forțele responsabile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim Guvernul și de asemenea să negociem cu toate forțele responsabile astfel încât Guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament”, a mai spus Ciucă.

Klaus Iohannis, declaraţii după consultările de joi 

"Discuțiile de azi au fost considerabil mai bune

Acum este nevoie de o soluție reală! Acum este nevoie de un guvern care să rezolve problemele, să terminăm cu criza de preocupări

Criza a durat deja prea mult, e inadmisibil să continuăm în acest stil

Iarna bate la ușă, prețurile la energie cresc

E nevoie de un guvern cu drepturi depline!

În acest sens, am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare, s-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana lui Nicolae Ciucă, aici, prezent

Am decis să-l desemnez candidat pe domnul Nicolae Ciucă", a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel