Nicolae Bănicioiu, veste uriașă: Salariile din sistemul sanitar cresc cu încă 25%

De astăzi, angajații din sistemul medical au salarii mărite cu 25%. În ziua din care cresc salariile, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a dat o veste uriașă angajaților din sistemul medical. 

Nicolae Bănicioiu a declarat în emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3, că "este o satisfacție pentru mine și pentru Guvern, acest lucru nu era posibil fără sprijinul primului ministru. Salariile cresc cu 25% în tot sistemul sanitar, inclusiv asistente, surori medicale, personal administrativ, toată lumea beneficiază de această mărire de salariu, ceea ce vreau să-i asigur pe cei care lucrează în sistem, pentru că am văzut foarte multe comentarii, văd că nu a fost atât greu să dai, dar e foarte greu să explici de ce crești și unii spun că nu știu ce se întâmplă, că luăm de la spitale... nu, toți acești bani sunt suplimentari pe care Casa de Asigurări din ultimele măsuri luate i-a economisit, nu se ia absolut niciun ban de la spitale. (...) Este un pas înainte, nu ne oprim aici, pe bugetul anului viitor preconizăm o creștere de încă 25% pentru tot personalul medical. (...) Premierul m-a asigurat că susține și această tranșă de mărire".  

"Vor continua și deblocările de posturi, că auzisem o informație falsă că dom'ne cresc salariile, dar vor debloca posturi", a mai precizat ministrul Sănătății. 

Cine beneficiază de creșterile salariale

De creșterile salariale beneficiază personalul din unităţile sanitare publice cu şi fără paturi, centrele de diagnostic şi tratament, centrele medicale, centrele de sănătate, centrele de sănătate multifuncţionale, unităţile specializate de urgenţă şi transport sanitar publice, inclusiv unităţile sanitare aflate în subordinea ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, personalul din cabinetele medicale organizate la nivelul unităţilor penitenciare, personalul din reţeaua de medicină şcolară, asistenţă medicală comunitară, precum şi alte unităţi sanitare şi medico-sociale publice aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii. De asemenea, beneficiază de aceste creşteri salariale şi personalul din Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi din serviciile de expertiză medicale aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii, dar şi personalul medical din cabinetele medicale şi de medicină dentară al MApN, MAI, SRI, din cabinetele medicale şcolare, din centrele de asistenţă medicală comunitară şi din centrele medico-sociale publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel