Mutare ambasadă la Ierusalim. Meleșcanu: Avantaje şi dezavantaje care vor trebui cântărite

Teodor Meleşcanu FOTO AGERPRES
Teodor Meleşcanu FOTO AGERPRES

Mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim a devenit obiectul unei analize care, în cursul acestei săptămâni, ar putea fi prezentată președintelui Klaus Iohannis. 

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat marţi că analiza referitoare la oportunitatea mutării Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim va fi finalizată şi trimisă în cursul acestei săptămâni preşedintelui Klaus Iohannis, Guvernului şi Parlamentului, pentru luarea unei decizii.

"Este practic încheiată pe toate materialele pe care le-am avut. Mai sunt câteva instituţii care nu ne-au dat încă (punctele de vedere - n.r.), dar după părerea mea va trebui să o prezentăm în cursul acestei săptămâni preşedintelui Klaus Iohannis, Guvernului şi Parlamentului. Decizia va fi luată de decidenţii politici pe baza unei analize care le va sta la dispoziţie. Nu am trimis-o încă nimănui. Urmează să o finalizăm şi să o trimitem. Nu există concluzii. Există avantaje şi dezavantaje care vor trebui cântărite când se va adopta decizia. Sunt foarte multe şi avantajele şi dezavantajele", a afirmat Meleşcanu, marţi, la Senat.

 Riscurile privitoare la securitate nu sunt de neglijat

Întrebat dacă riscurile de securitate sunt mari, el a răspuns: "Există. Este unul dintre elementele care trebuie avute în vedere".

La începutul lunii mai, Meleşcanu declara că doreşte ca analiza menţionată "să se facă împreună cu Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, cu SRI, SIE, toţi care pot să contribuie la această analiză şi inclusiv cu Instituţia prezidenţială". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel