Muntenegru - România, meci. MAE, atenționare pentru români

Denisa Zamfir / 15 noi 2018 / 15:02 Salveaza PDF Comentarii
Echipa Națională
Descriere foto: Echipa Națională

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să participe, ca suporteri, la meciul de fotbal dintre echipele naţionale ale Muntenegrului şi României, de pe 20 noiembrie, la Podgorica, că accesul pe stadion se va face pe baza biletului şi a unui document de călătorie valabil.

În conformitate cu legislaţia muntenegreană, este interzis accesul pe stadion al persoanelor aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihotrope, precum şi a persoanelor cu comportament violent. Totodată, este interzisă introducerea şi comercializarea băuturilor alcoolice, precum şi a obiectelor pirotehnice sau de altă natură care pot deranja desfăşurarea meciului (lasere, bannere sau alte însemne care incită la ură/ discriminare rasială, religioasă, etnică, etc.). Autorităţile muntenegrene pot interzice, în baza legii privind regimul străinilor, intrarea în Muntenegru a persoanelor care prezintă un risc la adresa securităţii, ordinii şi sănătăţii publice, informează MAE prin intermediul unui comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă suporterilor - cetăţeni români ca, pe durata prezenţei în Muntenegru, să manifeste un comportament civilizat şi să evite afişarea de însemne ofensatoare/discriminatorii care ar putea conduce la situaţii conflictuale.

Număr de contact și pagini web

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgorica: +38220618041, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Muntenegru: +38269871760.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://podgorica.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22