Moțiunea, cât pe ce să fie citită în fața președintelui CE, Herman van Rompuy

herman-van-rompuy
herman-van-rompuy

Moțiunea de cenzură ar putea fi citită în plenul Parlamentului în cursul zilei de marți, urmând a fi votată vineri. Puterea nu mai convocat Birourile Permanente ale Camerelor, încercând să se organizeze pentru evenimentele care vor avea loc săptămâna viitoare.

Riscul cel mai mare era ca moțiunea de cenzură să fie citită în timpul participării preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, la lucrările Parlamentului. În data de 25 aprilie se împlinesc șapte ani de la semnarea  Tratatului de aderare la UE, iar van Rompuy a fost invitat de premierul MRU să se adreseze Parlamentului.

O soluție ar fi ca moțiune să fie citită luni, cu o zi înainte de vizita președintelui CE, sau marți la ora 10. Discursul oaspetelui străin este programat la ora 14.

Moțiunea va fi supusă votului cel târziu vineri, 27 aprilie. Puterea consideră că dezbaterea moțiunii la sfârșitul săptămânii ar favoriza guvernul, fiindcă prezența parlamentarilor ar fi mai scăzută. Senatorul PSD Toni Greblă, care ne-a confirmat acest calendar, susține că nu vor fi probleme legate de prezență. ”Aceste încercări n-au nicio șansă, ne-a declarat Greblă. Parlamentarii noștri sunt mobilizați, indiferent de ziua în care va fi programat votul nu vor lipsi din sală”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel