Modificări legi justiție. DOCUMENT EXPLOZIV al Comisiei Europene către Tudorel Toader

Oana Zamfir a prezentat, vineri seară, la Antena 3, o adresă oficială a CE către ministrului Justiției, Tudorel Toader, care vine în contradicție cu Angela Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România. 

”Un document despre care nu a vorbit nimeni. 30 august 2017, alalteri. De la Bruxelles pleacă către dl Tudorel Toader, scrisoarea din partea secretarului general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou”, afirmă Oana Zamfir, la Antena 3. 

Comisia Europeană a cerut ca modificările propuse să fie transmise Comisiei Europene în limbile engleză și română, subliniind: „Considerăm că este de maximă importanță recomandarea Comisiei pentru transparență și predictibilitate a întregului proces legislativ, în care Guvernul și Parlamentul au luat în contiderare corespunzător consultările cu autoritățile relevante, în particular, în acest caz, cele judiciare, ca și recomandările Comisiei de la Veneția”. 

Comisia Europeană solicită, în contextul misiunii MCV din România din 18-21 septembrie 2017, să transmită draftul legilor în română și engleză în diferitele faze de decizie de-al lungul procesului legislativ.

Iată documentul prezentat de Oana Zamfir: 

(w670)

(w670)

”Suntem îngrijorati de modul în care propunerile de modificare a legislaţiei, anunţate pe 23 august, ar putea afecta independenţa justiţiei în cazul în care aceste modificări s-ar regăsi în textele de lege şi ar intra în vigoare”, este declarația Angelei Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, în contradicție cu poziția CE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel