Mircea Geoană vrea un Guvern PSD mai suplu și propune un minister dedicat românilor din Diaspora

Senatorul PSD, Mircea Geoană, vine cu o propunere inedită pentru forma și componența noului Guvern.

Mircea Geoană a declarat, miercuri, că aşteaptă la CExN adoptarea unui set de criterii de performanţă şi integritate pentru membrii Executivului. De asemenea, el a militat pentru un Guvern mai suplu, cu mai puţine ministere, dar cu un minister dedicat românilor din diaspora.

"Mă aştept (la CExN al PSD de joi - n.r.) la o primă analiză extrem de serioasă şi cu calm a momentului pe care-l traversăm, cel mai dificil pe care acest partid important al României îl traversează în existenţa sa de mai bine de 20 de ani. Aştept, de asemenea, pentru că forul statutar care discută despre Guvern, despre numirea de miniştri, Comitetul Executiv Naţional al PSD să aibă o discuţie foarte serioasă împreună cu conducerea partidului şi conducerea Guvernului cu privire la ceea ce este obligatoriu de făcut în această perioadă, o amplă restructurare a Guvernului nostru, pentru că păstrarea guvernării, care pare să fie opţiunea majorităţii decidenţilor din partid, nu trebuie să reprezinte nici o barcă de salvare, nici o tragere de timp, ci probabil una dintre puţinele şanse ca PSD să înceapă anevoiosul drum al recâştigării încrederii oamenilor în ceea ce facem noi şi al depăşirii unui moment atât de greu cum a fost această cea mai dramatică înfrângere la alegerile prezidenţiale din istoria PSD", a spus senatorul social-democrat, citat de Mediafax.

Citește și: Victor Ponta vrea restructurarea Guvernului și Congres PSD în primăvară - Surse

El a adăugat că la nivelul CExN trebuie adoptat "un set de criterii" privind selectarea membrilor Executivului. În opinia sa, sunt necesare trei criterii ce trebuie îndeplinite: integritate, competenţă şi experienţă profesională demonstrată în activităţi anterioare numirii în Guvern.

"Trebuie lucrat la structura Guvernului, trebuie un guvern mai suplu, cu mai puţine ministere, cu mai puţine agenţii, pentru a putea să eliminăm fie cheltuieli inutile, fie redundante şi a le îndrepta către investiţii publice generatoare de creştere economică şi locuri de muncă", a continuat Mircea Geoană.

Senatorul PSD este de părere că mesajul primit din partea românilor din străinătate impune "crearea unui minister dedicat comunităţilor de românilor de pretutindeni", precum şi a unui Consiliu Naţional "care să lucreze de o manieră transinstituţională şi transpartinică şi transmajorităţi pentru recâştigarea încrederii diasporei în relaţia cu ţara".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel