Mircea Duşa - Paul Savereux. Romania în NATO, stadiul angajamentelor

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale Mircea Duşa a avut miercuri o întrevedere cu Paul Savereux, director în cadrul Diviziei pentru Politici şi Planificarea Apărării a Secretariatului Internaţional al NATO.

Întrevederea a avut loc în contextul Reuniunii România - NATO pentru analiza capabilităţilor pentru apărare 2017 - 2018, ce se desfăşoară la Bucureşti.

'Mircea Duşa a reamintit stadiul angajamentelor asumate de România în cadrul NATO, inclusiv aspectele privind alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, din care 35% (un nivel care depăşeşte semnificativ recomandarea NATO de 20%) sunt alocate achiziţiilor de echipamente majore', se arată într-un comunicat al MApN. Totodată, secretarul de stat a prezentat modalitatea de îndeplinire a angajamentelor, în special în ceea ce priveşte programele de înzestrare destinate operaţionalizării forţelor, acestea constituind contribuţia României în cadrul procesului NATO de planificare a apărării.

Reprezentantul NATO a subliniat importanţa respectării angajamentelor privind cheltuielile pentru apărare conform documentului adoptat în cadrul Summit-ului din Ţara Galilor din 2014 şi a onorării contribuţiilor solicitate. Totodată, Paul Savereux a remarcat progresele realizate de ţara noastră în domeniul apărării, se precizează în comunicat. Conform sursei citate, România şi-a îndeplinit angajamentele din cadrul 'Planului de creştere a capacităţii operaţionale a Alianţei.

[citeste si]

MApN precizează că, din perspectiva operaţională, România rămâne un contributor major prin participarea la misiunile şi operaţiile conduse de NATO, în conformitate cu angajamentele asumate: Resolute Support din Afganistan, misiunile KFOR, Sea Guardian şi rezerva strategică a SACEUR. Rezultatele procesului de analiză a capabilităţilor pentru apărare 2017 - 2018 se vor regăsi pe agenda reuniunii miniştrilor Apărării din statele membre NATO din iunie şi pe agenda Summit-ului NATO din iulie, de la Bruxelles, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel