Ministrul Sănătății: Ecografie de CORD pentru toți sportivii profesioniști

Bogdan Bolojan / 06 mai 2017 / 13:27 Salveaza PDF Comentarii
Sport
Descriere foto: Sport

Ministerul Sănătăţii are în lucru revizuirea reglementărilor privind vizitele medicale ale sportivilor profesionişti şi introducerea unei ecografii de cord pentru diagnosticul precoce al unor malformaţii cauzatoare de deces subit, a declarat ministrul Florian Bodog. 

"În săptămânile ce vor urma, comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii vor evalua toată baza legală existentă şi o vor aduce la zi. În urma discuţiilor cu cardiologii, care ne-au confirmat că sunt malformaţii de cord care pot cauza moarte subită, dar nu pot fi puse în evidenţă prin examen clinic sau EKG, intenţionăm ca pentru sportivii de performanţă să introducem o ecografie de cord pentru a pune în evidenţă şi a diagnostica precoce eventualele malformaţii. Până acum nu exista această procedură în reglementările care privesc evaluarea medicală a sportivilor şi nu ştim să se practice în străinătate", a declarat ministrul Bodog. 

Sportivii de performanţă trebuie să efectueze, periodic, o vizită medicală, care este reglementată şi de către Ministerul Sănătăţii. 

"Noi am avut o discuţie cu ministrul Tineretului şi Sportului, domnul Marius Dunca, şi considerăm că este foarte important să prevenim astfel de incidente tragice pe terenul de sport. Dacă putem să prevenim acest lucru, trebuie să îl facem", a subliniat ministrul. 

În opinia sa, după analiza comisiilor şi elaborarea unui ordin de ministru, noua reglementare ar putea intra în vigoare în cel mult o lună, relatează Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26