Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră privind plata gărzilor

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculesu, a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Victoria, că, de la 1 octombrie, plata gărzilor va fi făcută la un nivel rezonabil, precizând că efortul bugetar va fi de peste un milion de lei lunar, la nivelul întregii țări.

"Am promis că vom aduce plata gărzilor la nivelul normal. (...) Facem asta astăzi. (...) De la 1 octombrie, plata gărzilor va fi făcută la un alt nivel. (...) Ne apropiem de un nivel rezonabil pentru plata gărzilor. Cu siguranță există încă loc de îmbunătățire, dar în momentul acesta acest lucru este ce am putut să facem și cred că este un pas important", a spus ministrul Voiculescu.

Oficialul Guvernului a precizat că un rezident de anul 3 dintr-o unitate clinică va câștiga minim pentru o gardă în timpul săptămânii 257 de lei, în timp ce pentru o gardă în week-end el va încasa 411 lei. 

În cazul unui medic primar cu o vechime de peste 20 de ani, plata pentru o gardă în timpul săptămânii va fi de 800 de lei, la nivel superior, iar pentru wek-end, de 1.200 de lei. 

Sporurile vor fi suportate din bugetele spitalelor, a mai adăugat ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel