Ministrul propus la Educație, acuzat de șantaj și abuzuri de un sindicat

Sindicatul I.N.F.L.P.R. “Radiația” din Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiatiei (INFLPR) își exprimă consternarea ca urmare a desemnării lui Adrian Curaj pentru ocuparea funcției de ministru al Educaţiei.

"Sindicatul nostru a demascat în ultimii 3 ani abuzurile, șantajul și amenințările acestuia la adresa cercetătorilor, toate culminând cu tăierile masive de fonduri pentru contractele de cercetare în derulare, cu peste 50% an de an începand cu 2013.

Mai mult, Sindicatul a acționat în instanță Ministerul, UEFISCDI și pe Adrian Curaj și Tudor Prisecaru, președinte al ANCSI. Acțiunile abuzive ale acestora fac obiectul Dosarului 4267/2/2015 aflat pe rolul Curții de Apel București. Cu adevărat periculos este faptul că în data de 24 martie 2015 a fost depusă o plângere penală la DNA împotriva acestora pentru savârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, amenințare și șantaj.

Deși am facut două cereri, pe 9 aprilie 2015 si 10 octombrie 2015 pentru a afla numărul dosarului și numele procurorul desemnat în acest caz, cererile au ramas fără răspuns. Protecția de care se bucură aceste persoane ne îngrijorează, atât din cauza încredințării domeniului educației și cercetării pe mâna unei persoane asupra căreia există dovezi covârșitoare că a săvârșit fapte de natură penală și corupție, cât mai ales pentru suspiciunile că, în aceste condiții, procesul civil nu se va desfășura în mod corect", declară președintele sindicatului George Epurescu, scrie Viitorul ilfovean.

DN a transmis că nu a început urmărirea penală în cazul menționat de George Epurescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel