Ministrul muncii, declarații despre românii din diaspora

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

În exclusivitate la Antena3, ministrul muncii a anunțat în această seară creșterea salariului minim la 1900 de lei.

Ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu face declarații pentru românii din diaspora. Aceasta a demonstrat că salariul încasat de angajat nu ar trebui să scadă din cauza modificărilor codului fiscal, doar dacă angajatorul dorește acest lucru

Lia Olguța Vasilescu a fost întrebată dacă angajatorii vor putea suporta această creștere, care va presupune un efort financiar mai ales pentru firmele mici, aceasta declarând că s-a săturat ca românii să fie ”sclavii Europei” și să muncească pentru alții în Italia și Spania în condițiile în care România are deficit de forță de muncă mai ales în construcții și agricultură.

Ministrul a dat exemplul primarului din Arad: ”un primar din România, cred că pot să spun despre cine este vorba, primarul din Arad, a cerut Ministerului Muncii să ceară Guvernului majorarea contingentului de lucrători străini pentru că vrea să aducă vreo 3000 de muncitori din Africa sau Asia. Iar pe muncitorii străini ești obligat prin lege să îi plătești cu salariul mediu, adică în jur de 3000 de lei. Păi de ce să nu vină românii din străinătate să muncească acasă?”  a declarat Lia Olguța Vasilescu, în direct la Antena 3.

[citeste si]

În anul 2017, numărul lucrătorilor străini admiși prin Hotărâre de Guvern a fost de 5500 de persoane  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel