Ministrul Justiției, ultima declarație despre procurorul general

Nicio persoană nu şi-a depus până acum dosarul pentru înscrierea la funcţia de procuror general, a declarat, marţi, la Iaşi, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, care a subliniat că toţi procurorii care-şi vor depune candidatura au "o şansă egală". 

"Nu am primit nicio candidatură. În ciuda a ceea ce se vehiculează în piaţa publică, această procedură este transparentă şi îi încurajez pe toţi procurorii din această ţară care au vocaţia de la lege, viziunea şi determinarea să se înscrie în procedură. Toată lumea are o şansă egală", a răspuns jurnaliştilor Raluca Prună.

Ministerul Justiţiei a publicat recent criteriile avute în vedere pentru ocuparea funcţiei de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi calendarul estimativ al procedurii.

Conform dispoziţiilor din art. 54. alin. 1 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, numirea în funcţia de procuror general se face de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel