Ministrul Apărării, Mihai Fifor, întrevedere cu omologul său din Moldova

sursa: MApN
sursa: MApN

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a avut joi o întrevedere cu omologul moldovean, Eugen Sturza, aflat în vizită la Bucureşti cu prilejul participării la Parada de Ziua Naţională a României.

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, discuţiile s-au axat pe stadiul cooperării bilaterale în domeniul apărării şi perspectivele de dezvoltare, precum şi pe colaborarea în cadrul organizaţiilor internaţionale, cu accent pe continuarea sprijinului din partea României pentru parcursul european al R. Moldova şi intensificarea cooperării cu Alianţa Nord-Atlantică în scopul creşterii interoperabilităţii forţelor armate.

În acest context, ministrul Mihai Fifor a subliniat că între cele două state există foarte bune relaţii de cooperare în domeniul apărării, pe toate palierele şi l-a asigurat pe partenerul moldovean de întregul sprijin al României în vederea finalizării procesului de reformă a forţelor armate din R. Moldova.

De asemenea, în ceea ce priveşte cooperarea bilaterală, cei doi miniştri au convenit ca în anul 2018 să fie intensificată colaborarea pe dimensiunea instruirii practice a forţelor armate moldovene şi române şi educaţiei militare, inclusiv prin consolidarea activităţilor în cadrul instituţiile de învăţământ militar.

La sfârşitul întrevederii, cei doi oficiali au inaugurat, în cinstea aniversării Zilei Naţionale, ansamblul sculptural 'Efigii voievodale', realizat de directorul Studioului de Arte Plastice al Armatei, Valentin Tănase, amplasat în faţa clădirii MApN. Sculpturile imortalizează o suită de şase mari domnitori şi regi care s-au remarcat şi prin reale merite militare, cu victorii decisive în conflicte armate de anvergură, respectiv Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza şi Carol I.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel