Ministerul Justiției atacă DNA la CCR pentru anchetarea lui Plumb și Shhaideh

Ministerul Justiției a început procedura de sesizare a CCR asupra unui conflict instituțional, au declarat pentru DCNews surse din interior. 

Ministerul Justiției lucrează la actul de sesizare a Curții Constituționale, după ce DNA a cerut ridicarea imunității ministrului Rovana Plumb și anchetarea vicepremierului Sevil Shaideh. 

Executivul va cere judecătorilor CCR să se pronunțe asupra conflictului instituțional declanșat de DNA, care anchetează hotărâri de guvern, în cazul transferului lacului Belina de la Apele Române la Consiliul Județean Teleorman.

În februarie, Curtea Constituţională (CCR), la sesizarea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a decis că DNA a provocat un conflict juridic de natură constituţională anchetându-i pe miniştrii care au semnat OUG 13. Judecătorii CCR au stabilit că procurorii nu pot ancheta oportunitatea unor decizii ale Executivului. 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, nu a negat posibilitatea ca Guvernul să sesizeze CCR, într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea și Mircea Badea. Miza anchetării celor doi miniștri nu sunt eu, ci guvernul și guvernarea PSD, a precizat Dragnea. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a acuzat o încercare de lovitură de stat, prin care se încearcă destructurarea majoriotății guvernamentale rezultate din alegeri.

În cazul anchetării OUG 13, Curtea Constituțională a stabilit că DNA încercat destabilizarea guvernului, a explicat președintele CCR, după publicarea deciziei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel