Mini-vacanță de Crăciun și Revelion. Orban, anunț

Masă festivă
Masă festivă

Ludovic Orban a făcut anunțul în ceea ce privește mini-vacanța de sărbători. Avem sau nu liber de sărbători.

Întrebat în cadrul unui interviu acordat pentru Radio Romania Actualități dacă Guvernul are de gând să acorde liber în zilele de 27 decembrie și 3 ianuare, premierul Ludovic Orban a spus că urmează să se ia o decizie în acest sens.

Potrivit România TV, Guvernul se pregătește să le dea românilor două zile libere în plus, pentru a face punte cu weekend-ul.

În acest caz, zilele de 27 decembrie 2019 și 3 ianuarie 2020 ar putea fi declarate zile libere pentru angajații din instituțiile și autoritățile publice, acestea urmând să fie recuperate până la data de 31 ianuarie 2020, potrivit unui proiect de hotărâre.

Decizie luată de patronatele din turism

Astfel, bugetarii vor avea o primă mini-vacanță de miercuri, 25 decembrie, până duminică, 29 decembrie. O a doua perioadă de mini-vacanță ca începe miercuri, 1 ianuarie și se va încheia duminică, 5 ianuarie.

Decizia vine la cererea patronatelor din turism care spun că zeci de mii de români și-au rezervat vacanțe care includ și aceste zile, însă neștiind dacă vor fi libere, nu și-au plătit sejururile.

Zile libere în 2020

În ceea ce privește zilele libere de anul viitor, vor fi 15 sărbători legale în care românii nu merg la muncă. O altă mini-vacanță va fi chiar în luna ianuarie deoarece 24 ianuarie, de Unirea Principatelor, pică chiar într-o zi de vineri și în acest fel, vor fi trei zile libere consecutive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel