Mihai Fifor, Academia Tehnică Militară: Atribuirea numelui Regelui Ferdinand I, preţuirea Armatei Române

Mihai Fifor, Ceremonia de acordare a denumirii onorifice „Ferdinand I” Academiei Tehnice Militare. foto Eugen Mihai, MApN
Mihai Fifor, Ceremonia de acordare a denumirii onorifice „Ferdinand I” Academiei Tehnice Militare. foto Eugen Mihai, MApN

Mihai Fifor , ministrul Apărării Naţionale, a susţinut că "nu întâmplător am ales împreună cu Casa Regală acest nume", vorbind despre atribuirea numelui Regelui Ferdinand I Academiei Tehnice Militare.

'A atribui denumirea numelui Regelui Ferdinand I Academiei Tehnice Militare din Bucureşti în An Centenar vorbeşte de la sine despre preţuirea pe care Armata Română o acordă înaintaşilor, ctitorilor acestei ţări. Nu întâmplător am ales împreună cu Casa Regală acest nume pentru că Armata României se leagă de această tradiţie şi de personalitatea Regelui Ferdinand I, cel care, putem spune, a făurit România Modernă şi cred nu putea fi un eveniment mai fericit', a declarat Mihai Fifor, la finalul ceremoniei de conferire a numelui 'Ferdinand I' Academiei Tehnice Militare din Bucureşti.

În cuvântul său, rostit în faţa studenţilor şi cadrelor didactice ale instituţiei, ministrul Apărării Naţionale Mihai Fifor, a elogiat personalitatea Regelui Ferdinand, cel care 'supranumit cu admiraţie şi respect de contemporani 'cel Loial' sau 'Întregitorul', a condus ţara cu o mână fermă în momente de mare încercare pentru întreaga naţiune'.

'Prin curaj, încredere neclintită în forţa poporului său, prin dragostea necondiţionată faţă de ţara sa, Regele Ferdinand a reuşit să unească românii în năzuinţe şi speranţe înainte de măreaţa unire politică de la 1918. În calitate de cap al oştirii, Ferdinand a impus un amplu proces de reformă şi modernizare a Armatei României, care, după dureroasele pierderi de la debutul participării la Marele Război, a reuşit să se impună în faţa unor armate mult mai numeroase, mult mai bine echipate şi cu o experienţă de luptă net superioară', a spus Mihai Fifor.

El le-a spus studenţilor că MApN va avea nevoie de 'întreaga lor expertiză de înaltele competenţe probate în anii de studii, dar şi energia şi entuziasmul' acestora.

'Vă aflaţi la vârsta în care aveţi, la propriu, toată viaţa înainte. Vă aşteaptă cariere care nu sunt accesibile oricui. Viaţa de militar vă va pune înainte obstacole şi provocări, dar fiecare dintre pragurile pe care le veţi avea de depăşit vă vor ajuta să dovediţi calitatea ireproşabilă a învăţământului ingineresc militar dezvoltată aici', a mai spus ministrul Apărării Naţionale Mihai Fifor.

[citeste si]

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a participat joi, la sediul Academiei Tehnice Militare, la Ceremonia de acordare a denumirii onorifice 'Ferdinand I' acestei prestigioase instituţii. Ceremonia, la care au fost prezenţi Custodele Coroanei Române, Margareta, şi principele Radu, a avut loc în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, cu ocazia Zilei Regalităţii şi în apropierea împlinirii, de către Academia Tehnică Militară, a 69 de ani de existenţă neîntreruptă a învăţământului politehnic militar.

https://www.dcnews.ro/mihai-fifor-industrie-aparare-e-nevoie-de-o-dezbatere-cat-mai-serioasa_591543.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel