Mihai Craiu trage semnalul de alarmă despre problemele post-COVID-19: Un tablou întunecat se prefigurează. Oare asta vrem?

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Un medic trage un semnal de alarmă despre problemele post-COVID.

Medicul Mihai Craiu trage un semnal de alarmă în ceea ce privește problemele post-COVID. Un tablou întunecat se prefigurează, susține medicul care mai spune că pacienții care au sechele după vindecare vor avea o viață chinuită, în tot anul 2021 și, probabil, își vor pierde serviciul și speranța.

Medicul Mihai Craiu consideră că îngrijorătoare nu sunt informațiile contradictorii despre virus care circulă în societate, ci „efectul cumulat al contagiozității crescute a tulpinii Kent (mutația britanică B1.1.7), fenomenul de COVID-fatigue (oamenii au obosit să mai tot fie în defensivă, ducând o viață frustrantă, plină de restricții) și amatorismele mioritice”, citează Mediafax.

"Vor avea o viață chinuită, în tot anul 2021"

„Acest studiu, ce a urmărit până la 9 luni de la boala inițială, câteva sute de bolnavi, arată ca unul din trei bolnavi are o problemă de sănătate care afectează calitatea vieții. Persistența tulburărilor de miros sau gust e "floare la ureche". Unii pacienți abia merg, având mereu o stare marcată de oboseală sau mintea "încețoșată". Imaginați-vă că 300.000 de români au nevoie de îngrijiri indelungate în famile.

La ritmul actual apar zilnic in țara noastră peste 2000 de astfel de bolnavi ce vor avea long-COVID. Vor avea o viață chinuită, în tot anul 2021. Probabil își vor pierde serviciul și speranța. Un tablou întunecat se prefigurează. Oare asta vrem??”, atenționează medicul Mihai Craiu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel