Mesajul care arată strategia lui Victor Ponta. De ce a blocat creșterea salariilor pentru demnitari

Tema primului conflict între Palate, de la întoarcerea premierului din Turica, dar mai ales reacția premierului, transmit un mesaj puternic. Nu publicul este principala țintă, crede consultantul politic Angelin Ioan. Într-un editorial scris pentru DCNews, Ioan avansează ipoteza că Victor Ponta arată, după episodul salariile pentru demnitari, că este decis să rămână la conducerea guvernului mult mai mult decât se specula în scenariile din spațiul politic.  


Iată, integral, editorialul scris de Angelin Ioan:

Mesajul dat de Victor Ponta în cazul ”OUG pentru salariile demnitarilor”

Cu amânarea intrării în vigoare a ordonanței privind creșterea salariilor demnitarilor, Victor Ponta arată că s-a întors șeful la guvern. Dincolo de o simpla contră cu președintele Iohannis și cu partenerul de coaliție - UNPR, Victor Ponta caută să recâștige imaginea autorității sale ca premier, imagine mult știrbită de campania de presă ce a urmat plecării în Turcia.

Subiectul ales de premier pentru a-şi afirma autoritatea - salariilor  demnitarilor – are firește, rezonanţă la public. Dar este mai mult vorba despre impunerea controlului și relaționarea lui Victor Ponta ca şef al Executivului cu polii de putere care influențează evoluția guvernării: PSD, UNPR și șeful statului.  

Mesajul premierului se adresează PSD-ului care a aşteptat revenirea liderului pentru a se lămuri ce drum urmează ca partid, între păstrarea guvernării şi traseul riscant al Opoziţiei.  Adresează un răspuns și UNPR care s-a dovedit un partener cu obiective proprii, nu doar un membru al coaliţiei. Şi fireşte, se adresează și relaţiei complicate dintre premier şi preşedintele Iohannis, oscilând între tensiuni profunde/ interese divergente  și obiective de moment, similare.

Președintele a cerut demisia premierului, premierul a reacționat, au mai avut loc ceva schimburi de replici cât timp Victor Ponta a fost în Turcia, iar acum premierul revine la guvern reamintind că el conduce Executivului. Ceea ce spune ceva şi despre faptul că Victor Ponta este pregătit să rămână la conducerea guvernului mai mult decât s-a speculat în ultimele săptămâni.    

Citește și: Exclusiv. Ce spune Gabriel Oprea despre viitorul politic al lui Victor Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel