Meleșcanu, întâlnire Budapesta: "Relațiile România-Ungaria să devină un model"

Miniştrii afacerilor externe român şi ungar, Teodor Meleşcanu şi Péter Szijjártó, au avut luni o întrevedere la Budapesta, "un prim pas într-un proces" prin care, după cum a subliniat şeful diplomaţiei de la Bucureşti, se doreşte ca "relaţiile dintre România şi Ungaria să devină un model, chiar pentru alte ţări din zonă". 

"Este vorba de un pas foarte important pe care l-am făcut astăzi, dar nu e ultimul pas, este primul pas într-un proces în care dorim să facem ca relaţiile dintre România şi Ungaria să devină un model nu numai pentru noi, ci şi pentru alte ţări din zonă", a declarat, într-o conferinţă de presă comună, la finalul întrevederii, ministrul român de externe. 

Teodor Meleşcanu a menţionat că, în cadrul întâlnirii, au fost abordate şi poziţii "contradictorii" ale celor două ţări. 

"Am acordat într-adevăr o atenţie deosebită temelor în care avem poziţii apropiate şi care pot avea un impact foarte pozitiv asupra evoluţiilor din raporturile dintre noi. Nu am lăsat deoparte nici temele în care poziţiile noastre sunt îndepărtate sau chiar aş putea spune contradictorii. Am fost însă de acord că discutarea lor trebuie să fie în continuare o modalitate de abordare, dar concentrarea să nu fie pe temele în care avem poziţii diferite, ci pe dezvoltarea acelor elemente care pot contribui într-adevăr la relansarea relaţiilor dintre ţările noastre", a afirmat Meleşcanu. 

Ședință comună

Potrivit acestuia, se are în vedere o posibilă şedinţă comună a celor două guverne, de la Bucureşti şi Budapesta, la momentul şi în condiţiile în care va exista material suficient pentru ca executivele celor două ţări să se întâlnească. Şedinţa comună ar urma să fie precedată de o sesiune a Comisiei Mixte de Colaborare, care ar putea să pregătească mai multe elemente concrete pentru dezvoltarea raporturilor dintre România şi Ungaria. 

Ministrul afacerilor externe şi al comerţului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, a arătat, la rândul său, că se doresc relaţii bilaterale foarte simple, fără complicaţii, în care să existe dialog, relateazp Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel