Mediere Guvern - BNR. Eugen Teodorovici, REFUZ pentru Klaus Iohannis

Roxana Neagu / 24 apr 2018 / 16:18 Salveaza PDF Comentarii
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a comentat invitația la mediere inițiată de către președintele Klaus Iohannis în fața parcului Herăstrău. 

”La nivel de Guvern - BNR, prin Ministerul de Finanțe, avem o relație instituțională, nu este cazul ca cineva din afară să intervină în proces. O întâlnire între doamna prim-ministru și guvernatorul BNR a fost stabilită pentru joia viitoare. Nu mergem la BNR, invităm BNR la Guvern. (...) Nu e vorba de refuzat, ci de o procedură instituțională. Dl președinte trebuie să transmită solicitarea către prim-ministru, mai departe premierul decide. Nu către ministere se face o astfel de invitație”, a explicat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, la Antena 3. 

Klaus Iohannis, decizie privind medierea

”Am decis să încerc o mediere între Guvern şi BNR. În zilele următoare îi voi invita şi pe unii, şi pe alţii la Cotroceni. O mediere înseamnă că vin la aceeași masă părțile care nu se înțeleg. S-a mers cam departe cu afirmații destul de contondente în ultima perioadă. Acum e vorba despre guvern și BNR și îi voi chema la mediere. Sper să ajungem la un numitor comun.”, a spus președintele Klaus Iohannis.

[citeste si]

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27