EXCLUSIV  Medicul Teodor Buliga, despre cazul unei paciente cu alergii la ”orice”: Am găsit o variantă! VIDEO

Foto Pexels
Foto Pexels

Dr Teodor Buliga, medic primar în Chirurgie generală și Chirurgie oncologică în cadrul Spitalului Clinic Sanador din Capitală, a făcut o serie de precizări importante pornind de la cazul unei paciente cu numeroase alergii. 

„Am operat mulți pacienți care aveau alergie la diferite materiale sintetice. Întotdeauna, am găsit o variantă - piața de profil s-a dezvoltat foarte mult. Țin minte că am avut o pacientă tânără care avea alergie la orice. Orice! Avea și niște boli autoimune. Vă spun drept că am fost puțin în dubiu.

Sanador

Ne-am asumat împreună, explicându-i că s-ar putea să facă o alergie. Fusese operată cu altă patologie și practic nu avea toleranță la niciun material al firelor cu care fusese operată. Și, totuși, am găsit o variantă prin care s-a putut monta o plasă să spunem bine tolerată și nu a avut niciun fel de efect secundar”, a spus medicul Teodor Buliga în cadrul unui interviu acordat DC News și DC Medical.

„În cazul unor hernii obișnuite, materialul din care plasele respective sunt folosite sunt testate înainte de a fi scoase pe piață și s-a ajuns la concluzia că reacțiile alergice sunt de ordinul 1 la câteva milioane, ceea ce e absolut ok”, a subliniat Teodor Buliga. 

În cadrul interviului de mai jos, veți afla, printre altele, ce patologii pot fi rezolvate prin chirurgia robotică, când e ea mai bună decât chirurgia clasică sau cea laparoscopică, ce afecțiuni ale peretelui abdominal se rezolvă exemplar prin această metodă chirurgicală, dar mai ales care sunt beneficiile pentru pacienți.

Dr Teodor Buliga: Chirurgia robotică și afecțiunile în care este recomandată. Interviurile DC News și DC Medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel