Medicul Irinel Popescu a dezvăluit câștigul său de la Fundeni

irinel popescu
irinel popescu
 Unul dinre cei mai renumiți medici din România, Irinel Popescu, cel care a realizat primul transplant hepatic din România, a dezvăluit în cadrul unei emisiuni la PRO TV cât câștigă la Spitalul Fundeni, unde își desfășoară activitatea. În ciuda renumelu său, acesta a spus că nu s-a  gândit niciodată să plece din ţară şi că nu se vede lucrând la un alt spital în afară de Fundeni, unde activează în prezent.

Şeful Clinicii de chirurgie şi transplant hepatic Fundeni, prof. dr. Irinel Popescu, a dzvăluit cât câştigă în România un medic în mâinile căruia stau deseori vieţile oamenilor. Irinel Popescu a declarat, în emisiunea "După 20 de ani", că el câştigă "undeva între 1.000 şi 2.000 de euro, ca echivalent" şi că nu ar putea pleca niciodată de la locul de muncă actual.

 Irinel Popescu a explicat că deşi în străinatate putea câştiga mult mai bine, nu a considerat că ar fi putut "funcţiona" în afara Spitalului Fundeni. Totodată, el a subliniat că la vârsta de 60 de ani nu se mai pune problema unor oferte de a munci în străinătate. În contextul salariilor relativ mici din sistemul sanitar românesc, profesorul Irinel Popescu a subliniat că ideea de a condiţiona actul medical de plata "informală" - binecunoscutele atenţii şi şpăgi - este absolut condamnabilă. El a arătat, totuşi, că plăţi informale există şi în state avansate, Franţa chiar făcând public acest aspect.      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel