Ucraina: Am respins 24 de atacuri rusești pe frontul Avdiivka astăzi

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Forțele ucrainene au respins 24 de asalturi rusești pe frontul Avdiivka și 12 pe frontul Lyman sâmbătă, 27 aprilie.

Pe parcursul zilei, forțele de apărare ale Ucrainei s-au confruntat cu forțele rusești de 71 de ori. Forțele ruse au efectuat 31 de lovituri cu rachete și 46 de atacuri aeriene. De asemenea, au folosit sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) de 23 de ori pentru a ataca pozițiile trupelor ucrainene și așezările civile.

Nu au existat schimbări semnificative pe fronturile Volîn și Polissia.

Pe fronturile Sivershchyna și Slobozhanshchyna, avioanele rusești au lovit zonele din apropierea localităților Strilecha, Synelnykove și Vovchanski Khutory (Oblastul Harkov). Peste 20 de așezări civile ucrainene au fost vizate de focuri de artilerie și mortar rusești, inclusiv Khrinivka și Leonivka (Oblastul Cernihiv) și Myropilske, Nova Sloboda și Kliusy (Oblastul Sumî).

Forțele ucrainene au respins șapte asalturi rusești în apropierea localității Kyslivka (Oblastul Harkov) și Novoiehorivka și Stelmakhivka (Oblastul Luhansk) pe frontul Kupiansk. Forțele ruse au folosit, de asemenea, mortiere și artilerie pentru a ataca aproximativ 10 așezări ucrainene, inclusiv Stepova Novoselivka și Pishchane (Oblastul Harkov).

Pe frontul Lyman, forțele de apărare ale Ucrainei au respins 12 asalturi rusești în apropierea localităților Nevske și pădurea Serebrianka (Oblastul Luhansk) și Terny (Oblastul Donețk). Avioanele rusești au lovit, de asemenea, zonele din apropierea localităților Terny și Yampolivka (Oblastul Donețk) și pădurea Serebrianka (Oblastul Luhansk). Peste 10 așezări civile, inclusiv Makiivka (Oblastul Luhansk) și Terny, Yampolivka și Zarichne (Oblastul Donețk), au fost vizate de focuri de artilerie rusești.

Pe frontul Bakhmut, forțele ucrainene au respins șase asalturi rusești în apropierea localităților Spirne, Ivanivske, Klishchiivka și Novyi (Oblastul Donețk), unde forțele rusești au încercat să-și îmbunătățească pozițiile tactice. Avioanele ruse au lovit, de asemenea, zonele din apropierea localităților Chasiv Yar și Druzhba (Oblastul Donețk). Peste 10 așezări civile, inclusiv Kalynivka, Chasiv Yar și Klishchiivka (Oblastul Donețk), au fost vizate de focuri de artilerie  rusești.

Forțele ucrainene au respins 24 de asalturi rusești în apropierea localităților Novokalynove, Keramik, Umanske și Netailove (Oblastul Donețk) pe frontul Avdiivka, unde forțele rusești susținute de aeronave au încercat să împingă forțele ucrainene din pozițiile lor. Forțele ruse au folosit, de asemenea, aeronave pentru a lovi zonele din apropierea localităților Arkhanhelske, Novozhelanne și Karlivka (Oblastul Donețk). Au folosit artilerie și mortiere pentru a ataca mai mult de 10 așezări civile, inclusiv Arkhanhelske, Sokil și Novopokrovske (Oblastul Donețk).

Pe frontul Novopavlivka, forțele de apărare ale Ucrainei continuă să respingă rușii în apropierea localităților Krasnohorivka, Heorhiivka, Vodiane și Paraskoviivka și la vest de Pobieda (Oblastul Donețk), unde forțele ruse susținute de aeronave au făcut 10 încercări de a sparge apărarea ucraineană. Aproximativ 10 așezări civile, inclusiv Krasnohorivka, Paraskoviivka și Vuhledar (Oblastul Donețk), au fost vizate de focuri de artilerie rusești.

Pe frontul Orikhiv, forțele ruse susținute de aeronave au atacat pozițiile ucrainene în apropierea localităților Staromaiorske (Oblastul Donețk) și Robotyne (Oblastul Zaporijjea) de două ori. Aproximativ 20 de așezări civile, inclusiv Malynivka, Bilohiria, Robotyne și Piatykhatky (Oblastul Zaporijjea), au fost vizate de focuri de artilerie rusești.

Pe frontul Herson, forțele ruse și-au continuat eforturile de a împinge unitățile ucrainene din pozițiile lor de pe malul stâng (est) al Dnieprului, dar nu au întreprins niciun asalt asupra pozițiilor ucrainene astăzi. Avioanele ruse au lovit zonele din apropierea localităților Krynky și Ivanivka (Oblastul Herson). Aproximativ 20 de așezări civile, inclusiv Ivanivka, Novotiahynka, Veletenske și Kizomys (Oblastul Herson), au fost vizate de focuri de artilerie rusești.

Pe parcursul zilei de azi, avioanele ucrainene au efectuat atacuri aeriene asupra a 16 grupuri de personal militar rus. Unitățile de apărare antiaeriană ale Ucrainei au interceptat un rachetă aer-sol ghidată Kh-59.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel